Следвайте ни

Гигантска дамска обувка изникна на площад "Централен" ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Арт инсталация на гигантска дамска обувка с висок ток беше монтирана на площад "Централен" пред бившия Партиен дом. Тя е висока 3,2 метра, червена е на цвят и е изрисувана като английска телефонна кабина. Вътре в нея е поставен и стар телефон с шайба. Всеки, който желае може да се снима с нея. 

Още със самото си монтиране тя предизвика интерес сред пловдивчани. Те започнаха да се спират и да я снимат. „Какви обувки правихме на времето в "Петър Ченгелов", на световно ниво бяха“, възкликна възрастна жена при вида на дамското токче и добави, че Лили Иванова си е поръчвала обувки от тях. 

Идеята за арт инсталацията е на рекламна агенция, която е решила хем да зарадва пловдивчани, хем да направи по нестандартен начин реклама на фирма за обувки. „До края на месеца ще стои тук. Всъщност проектът ни се състои от общо три инсталации. Едната е в началото на градината – боя за коса е, като и там има скрита реклама на марка. Другата е под формата на скулптора – на Оскар“, обясни Йоанна Симова. 

„С обувката изразяваме свободния дух на нашето съвремие, не е необходимо да перифразираме женския образ като типично изражение на жена и т.н. Искаме да  кажем, че с един телефон, влизайки в телефонна кабина може да се докоснеш до цялата красота на жената и свободолюбивият й дух“, добавиха от агенцията. 

Снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?