49

ГЕРБ-СДС в Пловдив: Готови сме да извадим България от хаоса

Като по вода стартира предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Пловдив, след като точно в 12 часа, когато беше насрочено откриването, заваля проливен дъжд. 

Кандидат-депутатите и симпатизантите на коалицията, дошли пред шатрата на Главната, украсена с логото „Да спрем хаоса”, ни най-малко не се смутиха, а областният координатор на партията Иван Тотев, който е и шеф на предизборния щаб, коментира: „Надявам се, че ще ни върви по вода. Ние сме заредени с оптимизъм, който трябва да предадем на гласоподавателите и да им върнем вярата в бъдещето на България”.

Тотев подчерта, че това, което се случи през последните година и половина и евентуалното продължаване на тази ситуация от маргинални партии, не е добро за България. Финансовото положение в страната е подобно на 1997 г . – висока инфлация, дефицити, кризи, нерешени проблеми.

„ГЕРБ има решения, експерти и експертиза, с които може да върне България по пътя на нормално развиваща се европейска държава”, увери областният координатор на партията. 

Радомир Чолаков, трети в пловдивската листа на ГЕРБ, изрази мнение, че през последната година е настъпило отрезвяване на хората.

„Някои искаха в България да се случи революция, но видяхме, че в резултат на революционната промяна много малко хора стават много богати, средната класа е унищожавана, а бедните стават много бедни. На 2 октомври ГЕРБ трябва да спечели, за да върнем страната отново  на правия път и да стъпим на здраво. И да започнем лека-полека да изваждаме България от хаоса, в който тя е вкарана”, каза Чолаков. 

Известният скулптор, бивш министър на културата Вежди Рашидов, беше както винаги прям. „Не става да управляваш един народ с омраза. Когато едно правителство води политика на омраза, то ражда само омраза”. Рашидов изброи придобивките, на които пловдивчани се радват, от времето на управлението на ГЕРБ – галерии, централния площад, археологическите комплекси, Малката и Епископска базилики. 

Вежди Рашидов с болка констатира, че и досега от държавата не е предприет ремонт на Концертна зала, който той в качеството си на министър инициира преди години. ”Смисълът на управлението е съзидание”, коментира кандидат-депутатът, който в листата е на четвърта позиция. 

Листата на ГЕРБ-СДС в 16-и МИР води Бойко Борисов, следван от доц. Стефан Шилев, Радомир Чолаков, Вежди Рашидов.  В листата е и Тони Симидчиева от СДС, градски лидер на партията и шеф на Регионална камара на занаятчии - Пловдив.

Целта на пловдивските кандидати за 48-о Народно събрание е ГЕРБ-СДС да спечели най-малко три мандата с амбицията за четири. 

Снимки от Валентина Биларева

 

 

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?