Следвайте ни

ГЕРБ-Пловдив праща 26 делегати на националното събрание

viber icon

Партийната организация на ГЕРБ в Пловдив определи своите делегати за националното събрание, което ще се проведе на 11 май. По време на конференцията се очаква да бъдат сменени заместниците на Бойко Борисов. Планирани са рокади и в Изпълнителната комисия. Точка за избор на нов председател в дневния ред няма. 

Събранието ще се проведе онлайн, като делегатите ще се съберат в специално подбрани зали по области и и ще участват заедно в дискусиите и гласуването. Очаква се председателят на партията Бойко Борисов да анализира пред съпартийците си представянето на ГЕРБ на парламентарните избори, като акцентът ще падне върху областните градове, където е регистриран най-нисък резултат. Ще се обсъжда поведението на партията в опозиция и подготовката за евентуални извънредни избори. 

"Очаквам ползотворен и откровен разговор, след който партията да излезе още по-силна. ГЕРБ е отговорен политически субект. В тази сложна ситуация трябва да продължи да защитаваме постигнатото през годините и да го надграждаме. Все пак ГЕРБ управлява 90% от общините в България и това положение не се е променило на 4 април. Имаме ангажименти към гражданите и ще продължим да ги изпълняваме. Те виждат, че работим добре, и ще оценят това на изборите", коментира пред "Марица" кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов. Той не споделя мнението на някои свои колеги, че форумът е излишен и формален. Активист на ГЕРБ, пожелал името му да не се цитира, нарече националното събрание конференцията на фикусите. Ще стоим като фикуси и ще слушаме какво ни се говори, а после ще гласуваме за това, което ни спуснат, коментира източникът на "Марица". Той прогнозира, че ако и на бъдещите извънредни избори ГЕРБ се яви със същите листи в Пловдив-град и Пловдив-област, резултатът ще е още по-слаб от този, записан на 4 април. Още повече че няма никаква гаранция дали Бойко Борисов отново ще се съгласи да води листата в Пловдив. 

По време на делегатските събрания по райони, на които бяха излъчени представителите на Пловдив за националното събрание, трябваше да бъдат направени и анализи на представянето на местните структури на парламентарния вот. По информация на "Марица", в повечето райони тази точка или е отпаднала от дневния ред, или анализите са били съвсем формални. 

Активът не очаква промени в градското ръководство на партията след националното събрание на 4 април, противно на слуховете, че координаторите на ГЕРБ за Пловдив-град и Пловдив-област Иван Тотев и Георги Мараджиев ще бъдат сменени. 

Менда Стоянова и Иван Тотев водят хорото 

Гласуванията по райони за избора на делегати за форума на 11 май минаха без никакви изненади. Съставът е доминиран изцяло от координатора на партията за Пловдив-град Иван Тотев. По-горещо бе единствено гласуването в район "Централен". Нов член на структурата там е Пламен Райчев, който минава за дясна ръка на градоначалника Здравко Димитров. Зам.-кметът на Пловдив по строителството обаче не събра достатъчно гласове. Бившият шеф на летище Пловдив Спас Шуманов пък, който е организационен секретар на ГЕРБ в "Централен", получи номинация, но си направи отвод. Най-много гласове от съпартийците си получиха Надя Танева /директор на "Социално подпомагане"/ и Стефан Шилев /бивш шеф на РИОСВ-Пловдив/. И двамата бяха в листата с кандидат-депутати за изборите на 4 април. От същия район по право делегат на националното събрание ще е Менда Стоянова. Градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев е делегат по право от район "Северен", а кметът Здравко Димитров - от "Западен". Председателят на общинския съвет Александър Държиков е делегат по право от район "Тракия", а областният управител Петър Петров - от "Източен/.   

Делегатите  

Район "Централен" 

Георги Стаменов /по право като кмет/, Менда Стоянова, Стефан Шилев, Надя Танева 

Район "Южен"

Костадин Язов /по право като кмет/, Георги Василев  /по право като председател на районната структура/, Даниела Митева, Николай Арабаджиев

Район "Северен" 

Стоян Алексиев /по право като кмет/, Стефан Дедев /по право като председател на районната структура/, Иван Тотев, Георги Къчков, Елена Цоцолакова

Район "Тракия"

Костадин Димитров /по право като кмет/, Александър Държиков, Вера Тоскова, Жени Петкова

Район "Западен"

Димитър Колев /по право като кмет/, Ясен Михайлов /по право като председател на районната организация/, Здравко Димитров, Ангел Славов, Димитър Караилиев

Район "Източен"

Иван Стоянов /по право като кмет/, Петър Петров, Николай Чунчуков, Спартак Николов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

НА ПРЕД НА НОЖ....

НА ПРЕД НА НОЖ....

22.04.2021 | 16:20

МНОГО ГРОЗНИ БЕ ТОВА ДА НЕ Е ОНЯ КОНКУРС ????? ОНЗИ ОТ КОЙТО БОЙКО ИЗБИРА НАЙ НАЙ ГРОЗНИ И ОЩЕ ПО ТЪПИ... БОЦКО НАБИЙ ИМ ГО АМА НА ТЕЗИ С 300 - ЩОТО ОНИЯ С ДВЕСТА СЕ ОКАЗАХА ЯЛОВИ НЕЩО НЕ ПРИЕХА ИНФОРМАЦИЯТА... БАТАЛЬОНА СЕ СТРОЯВА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ....СТАРОТО СЕ УВОЛНЯВА МЛАДИТЕ РЕВЪТ /ДАНИ КАНАЗИРЕВА -по известна като кака ЗДРАВКА/........ айде боце разпускай батальона че път те чака....

Отговори
3 1
Бай Ставри

Бай Ставри

22.04.2021 | 11:58

Тия всите на куп при мен

Отговори
10 5
кака Пена

кака Пена

22.04.2021 | 14:08

Бай Ставри, недей така, има и жени.Те са за Сливен.Отрядна ще им е баба Менда.

Отговори
8 4
Майна

Майна

22.04.2021 | 11:52

Разстрел за тези национални предатели българоубийци

Отговори
13 5
Ха....ха....ха!

Ха....ха....ха!

22.04.2021 | 11:23

КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ПАНАХИДА ЛИ ??? САМО ТОВА ИМ ОСТАНА !!!

Отговори
16 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?