Следвайте ни

Георги Стаменов иска 5 млн. лева от Заема за тепетата

viber icon

Пътната инфраструктура е важна, но основната гордост на Пловдив са хълмовете. Те са емблемата на града, която виждаме и на герба на Пловдив, напомня кметът на район „Централен” Георги Стаменов.  

На общественото обсъждане, насрочено за 17,30 часа в сградата на Общинския съвет, Стаменов ще пита как така не се намери възможност при кредит от 113 млн. лева да се заделят 5 млн. лева за тепетата – разход, който е напълно целесъобразен. 

„Стана ми болно, когато видях, че за хълмовете не са включени в инвестиционния проект, въпреки че няма човек, който да не  ги спомене като природна забележителност на Пловдив, включително пред туристи”, подчертава Стаменов. 

Според кмета на район „Централен” освен пътната инфраструктура при взимане на общински дълг е редно да се има предвид, че пловдивчани имат нужда от зелени площи, места за отдих, благоустроени междублокови пространства с  места за паркиране,  тъй като животът не се свежда до това  само да се метнеш в колата. 

„В списъка с обектите не виждам нищо, свързано с една от най-важните сфери на живота ни – образованието. Нека да припомним, че детските градини не стигат, а това е инвестиция в бъдещето”, счита Георги Стаменов. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иванка

Иванка

12.05.2021 | 17:26

Това е лекомислено изказване, защото всяка дейност по тепетата, трябва да се съгласува с държавата.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?