Следвайте ни

Георги Колев: Да подготвим младите хора за бизнеса

viber icon

Пловдив е парадокс в образованието. Град на много живи университети и стари пловдивски училища, които са история в образователните институции на България. Но това е градът с изключително ниски средни заплати в страната.

Което означава, че умните хора изтичат от Пловдив, означава, че ние сме загубили връзката между бизнеса и образованието, че професионалното образование вече не подготвя кадри, които да бъдат поети от индустрията, че университетите произвеждат изключително добри специалисти, които обаче не намират реализация в Пловдив.

Ако аз бъда кмет, ще обърна образованието към бизнеса, ще насоча училищата към индустрията, ще се изградят центрове, които ще обучават кадри във високоплатените сектори на икономиката - IT индустрията, аутсорсинг индустрията, кадрите, които са призвани да обслужват всички индустриални имоти.

Ако сега по време на кампанията поставите въпроса на младите пловдивски избиратели, на тези, които ще гласуват за първи път, да изброят 10 възрожденци, 10 пловдивчани, които са направили Възраждането възможно и които са допринесли за развитието на този град, ако ги попитате кой е химнът на Пловдив и кой е неговият автор, те няма да ви отговорят.

Но я ги попитайте за 10 ъндърграунд личности, за техните приятелки и за последните им бели из Пловдив, ще ви ги посочат с детайли. Когато младите хора са наведени надолу и гледат утайката, когато не вдигнат поглед и не погледнат собственото си бъдеще, което ги очаква, дотогава пловдивското образование винаги ще бъде в периферията на обществените очаквания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?