Следвайте ни

Георги Гергов и посланик Макаров поднесоха венци пред Альоша

viber icon

В  навечерието на 75 години от победата над хитлерофашизма  Негово Превъзходителство Посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров и Георги Гергов, почетен консул на Русия, поднесоха  венци и цветя пред Паметника на съветската армия в Пловдив.

 „За първа година пловдивчани няма да могат заедно с Безсмъртния полк да изкачат хълма Бунарджик и да се включат в тържественото отбелязване на Деня на победата. Но никой не може да заличи страници в историята, написани със саможертвата на милиони. Днес преди всичко трябва да се поклоним пред подвига на всички онези войници и офицери, които жертваха живота си, които не се завърнаха от бойното поле, на антифашистите, на всеки един  човек отдал себе си в битката срещу фашизма“ сподели Георги Гергов. 

В благодарност за добрите връзки между Руската федерация и България, за  опазването на паметника, който пловдивчани  наричат просто Альоша, Негово Превъзходителство Посланик Макаров връчи на Георги Гергов плакет на Министерство на външните работи на Руската федерация.

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

08.05.2020 | 19:53

Гнусар...

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?