2374

„ГБС-Пловдив” ще строи новия плувен басейн

Офертите на конкурентите са отстранени заради технически неизправности 

„ГБС-Пловдив” е сигурен изпълнител на реконструкцията на плувен комплекс „Младост”. Пловдивското подразделение на "Главбулгарстрой" спечели поръчката за същия обект и през 2019 година, но тогава договорът бе прекратен от кмета Здравко Димитров, защото се оказа, че за изграждането на плувния комплекс не е осигурено финансиране. Сега басейнът е в списъка с обекти, които ще се изграждат с най-новия общински заем заедно със стадионите на "Ботев" и "Локомотив". 

"ГБС-Пловдив" остана без конкуренция на финала на новия конкурс, след като  другите две фирми, които са пуснали оферти - „Парсек груп” и „Климатроник” ЕООД, са отстранени. Причината е, че предложенията им не отговаряли  на техническите изисквания.

От "ГБС-Пловдив" предлагат да изградят басейна с олимпийски размери за 17,4 млн. лева без ДДС. Очаква се до дни комисията да излезе с официално съобщение за избори на изпълнител, а след това да започне да тече и 10-дневния срок за обжалване. Ако няма възражения в КЗК, то ще се подпише и договорът с фирмата. "Парсек груп" обаче по традиция обжалва всички процедури, в които участва, но не печели.  

Новата поръчка стъпва на проекта на арх.Тодор Абаджиев и актуализираните заради ръста на цените количествено-стойностни сметки от предишната оферта на "ГБС-Пловдив". Тогава фирмата предлагаше да изгради обекта за 13 млн. 

Бъдещият комплекс "Младост" ще има частичен подземен етаж в зоната на пространството между съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа. 50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с капацитет от 1002 души. Друга задължителна екстра е гъвкавото разпределение на дължината - чрез специален мост, който се движи електронно в самото корито и може да прегражда басейна до 25 метра - за детски състезания. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Иван

Иван

10.10.2022 | 17:55

Нищо няма да се случи, най-много пак да посети басейна Валя Ахчиева.

Отговори
0 0
Баф

Баф

10.10.2022 | 15:48

Най-сетне!!! Дано се случат нещата!!!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?