Следвайте ни

Гавраил Кръстевич да бъде удостоен със знака почетен гражданин СНИМКИ

viber icon

Митрополит Николай поиска от общинските съветници най-големият радетел на българската екзархия да бъде почетен посмъртно със знака почетен гражданин. Той е авторът на фермана, с който се провъзгласява самостоятелната екзархия.

 

"Бил е инструментът, с който  Бог си е послужил за да се възстанови църковната независимост. Това е периодът на подготовката за пълна самостоятелност", отбеляза владиката.

"Вероятно ще се обединим около предложението", отговори председателят на общинския съвет Александър Държиков.

 

 

По повод 150 години българска екзархия утре митрополит Николай ще отслужи молебен в храм "Св. Богородица" в 10 часа, а от 18 часа в културен център "Тракар" ще има изложба по повод годишнината.

Тържественото отбелязване на годината от учредяване на Българската екзархия събра на едно място повдивският митрополит Николай и трима бивши кмета на Пловдив – Иван Тотев, Иван Чомаков и Тодор Петков. Здравко Димитров е в МС в София за голяма инвестиция в спортната инфраструктура.

снимки: Наташа Манева

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?