Следвайте ни

Гардовете от площад "Централен" пазят с палки и белезници

viber icon

Утвърдената численост в ОП „Общинска охрана“ е 290,5 бройки. От тях охранителите са 261, разпределени в три отдела. Във „Физическа охрана“ служителите са 155, от които 13 са заетите в охраната на Регионално депо за неопасни отпадъци в Цалапица. В отдел „Патрулна дейност и мероприятия“ са 62 души, а в „Техническа охрана“ - 12 охранители, които са СОТ патрули. Чистачката е на половин щат. Ръководител на звеното на пл. "Централен" №1 е Димитър Палашев.

Дейността на гардовете се организира пряко от сътрудници и организатори охрана. Има и двама специалисти, които са пряко ангажирани в обработването на фишове и актове за установяване на административни наказания, включително и за неправилно паркиране.

Главният ресурс от служители е насочен към охраната на обекти, които са собственост на Община Пловдив. В задълженията им влизат също охрана на провеждани общински мероприятия, патрулиране пред обществено важни обекти - площади, Главна улица, зелени зони, паркове и градини, с пълномощия за упражняване на контрол и съставяне на актове за установяване на нарушения.

Общинските гардове изграждат и поддържат сигнално-охранителна система в обектите и осъществяват денонощен контрол с автомобили на охраняваните обекти. Целта е предотвратяване и пресичане на прояви на вандализъм, кражби, пиянски прояви и други нарушения на обществения ред.

Освен всичко това в задълженията ОП „Общинска охрана“ влизат също контрол по спазване на мерките за безопасност, хигиена на труда и противопожарната охрана, съставяне на документи за санкциониране на нарушителите, осигуряване на пропускателен режим в общински обекти, като при необходимост оказват съдействие на гражданите.

През деня и през нощта за охрана по Главната са осигурени три двойки пеши патрули и две двойки автопатрул, в Цар-Симеоновата градина за нередности следят четирима общински охранители, а района на Гребната база се следи от шестима. През нощта двоен патрул дебне и за нарушения на Бунарджика.

Дневната смяна покрива също достъпа до Стария град при двете бариери, налице е и екозвено, което е разпределено по всеки район на патрулни двойки. 

Всички сектори в ОП „Общинска охрана“ са запълнени според щатното разпределение. „Като се има предвид, че Община Пловдив взима още нови обекти, ще има нужда от увеличаване броя на охранителите, за да може да се покрият всички места“, съобщиха от предприятието.

Служителите получават униформено облекло и лични предпазни средства, разполагат също с палка и белезници, но не носят оръжие.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

06.07.2020 | 12:23

ЗАТОВА ПО-ЧИТАВОТО БЕШЕ РАЗПРЪСНАТО МЕЖДУ ДРУГИТЕ НАРОДИ, А ОСТАНАЛИЯ В КЕ НЕФА БО КЛУК, ПОДЛЕЖИ НА ЕВТАНАЗИЯ. :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

06.07.2020 | 12:21

ДО ВСЯКА ГОВОРЕЩА МАЙМУНА ОХРАНИТЕЛ И КАМЕРА. ХАЙДЕ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ ЖИВОТА ИЗ ВСЕЛЕНАТА! :)

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?