Ганчо Колаксъзов учи в Краков как се организира чист градски транспорт

Заместник-кметът по евлопейски проекти и програми Ганчо Колаксъзов заминава за Краков, където ще вземе участие в годишната конференцията на Форума на СИВИТАС в понеделник, съобщават от пресцентъра на общината.

СИВИТАС е обединение на над 100 европейски града, което управлява чистия градски транспорт в Европа и въвежда амбициозни транспортни политики. Обединението е създадено от Европейската комисия през 2000 г. Община Пловдив стана член на Форума на СИВИТАС през месец септември 2009 г., когато подписа Декларацията му. Инициативата СИВИТАС подпомага градовете да постигнат по-устойчива, чиста и енергийно-ефективна градска транспортна система. Всички общини - членове на форума, имат право да участват в годишната му конференция и да обменят добри практики с представителите на останалите европейски градове. Форумът дава преференциален достъп до резултатите и методологиите на СИВИТАС, до обновена информация за бъдещи възможности за финансиране на проекти.

Двудневната програма на Конференцията включва посещения в Центъра за управление на трафика в Краков, теле-автобусен диспечерски център и музея на градския иженеринг. На тазгодишната конференция ще бъде обсъдено бъдещето на градската мобилност, предизвикателства и приоритети за проучване на устойчивия градски транспорт, нови форми за ползване и притежаване на превозни средства, ефикасни форми на транспортна  логистика.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?