46
Следвайте ни

Гълъбовъди с голям жест към деца със специални потребности в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Сдружението на гълъбовъдите от цяла Южна България направи прекрасен жест към децата със специални потребности от Комплекса за социални услуги „Св. св. Константин и Елена“ в Пловдив. Това бе повод и за благотворително събитие в една от петте къщички, в които са настанени общо 78 деца и младежи с физически и умствени заболявания. 

Гълъбовъдите с големи сърца връчиха на директорката на комплекса Марина Ватева сумата от 4120 лв. Парите са събрани само в рамките на няколко дни, благодарение на активността и съпричастността им. Средствата ще се използват за закупуването на два апарата за магнитотерапия. Единият струва 2500 лв. Само още 880 лв. са необходими, за да се събере пълната сума от 5000 лв. 

Благотворителното събитие се превърна в истински празник за децата и младежите от комплекса.

Собственикът на една от големите фирми за месо и месни продукти, който е и прочут гълъбовъд, осигури още един подарък – кюфтенца. Така се организира барбекю с топли и вкусни месни деликатеси на двора на къщичките на ул. „Лудогорие“.Децата със специални потребности се почерпиха и със сокове.Вкусното меню се оказа и специален подарък за 27-годишния Сашко, който днес има рожден ден. Всички похапнаха и вкусно парче торта, също осигурени от дарители. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Mимето

Mимето

29.12.2021 | 17:02

Можеше и по три кюфтенца да им дадат, скръндзите.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?