46

Гаф в Дома на културата! Отдали под наем стените за едно събитие, коридорите - за друго

В резултат на абсурда пред творбите на авторите от форума за съвременно изкуство в Пловдив бяха наредени щандове и маси за кетъринг от конференция за дигитален маркетинг

Гаф на управата на Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив събра по едно и също време две несъвместими събития в коридорите на сградата. Така пред картините и произвeденията на творците от голям арт форум под тепетата бяха подредени щандове и маси за кетъринг с почерпка за участниците в друга инициатива. Оказа се, че организаторите и на двете събития са платили наема си за деня, без да знаят, че ще делят пространството с неканени гости. 

От месец в Дома на културата се провежда първото по рода си Биенале за съвременно изкуство в Пловдив. Тази вечер е закриването на форума, организиран от фондация “Изкуството през вековете”. За събитието са дошли гости от страната и чужбина. Предвидено е в последната вечер тържествено да бъдат отличени наградените автори.

От фондацията обаче останали неприятно изненадани. При пристигане на място екипът установил, че в най-важната вечер от форума ще се наложи да делят коридорите на Дома на културата с друга организация. Оказва се, че от управата на културното средище са дали разрешение за провеждане на събитие, част от конференцията за дигитален маркетинг, която се провежда в момента в Пловдив. 

В резултат на неразборията пред картините и около произведенията на изкуството са наредени рекламни щандове, както и масички с посуда и напитки за срещата на маркетолозите. Абсурдът стана пълен, когато на представители на фондация “Изкуството през вековете” бе обяснено, че са платили наем само за стените, докато паралелното събитие ползвало коридорите.  

В край сметка организаторите на двете събития успяха да се разберат помежду си как да си поделят пространството, без да си пречат. От фондация “ Изкуството през вековете” обаче са категорични, че подобно отношение от страна на администрацията на Дома на културата е  неприемливо и недопустимо. 

"Марица" потърси на място коментар за създалата се ситуация от ръководството на културната институция, но не получи отговор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

20.09.2022 | 03:50

СРАМ

Отговори
3 0
Батко

Батко

19.09.2022 | 23:19

Хубава работа, ама ГЕРБерска, ахахаххаха!

Отговори
3 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?