Следвайте ни

Фурните пекат по-малко агнета за Гергьовден

viber icon

Фурните в Пловдив пекат по-малко агнета за Гергьовден спрямо 2 години по-рано, когато нямаше COVID-19, твърдят пекари. Тази година във фурната на Централна гара в пещта вкараха само 20 агнета. „Преди сме пекли цяла нощ и до другия ден на обед, а сега на самия празник нe се налага да приготвяме“, казват майсторите и си пожелават догодина да имат повече работа. 

Малко след 21 часа в сряда те вкараха месото в пещта. Тя не е на газ или ток, а е на дърва. Агнешкото се пече 8 часа, а майсторлъкът е в това да се поддържа постоянна температура. 

Продуктите за приготвянето му се носят от клиента. Първо се прави дробсърмата, с която се пълни агнето. Месото се намазва с масло, червен и черен пипер. Във фурната тавата се поставя завита с фолио. 

За да получат опечено агнешко пловдивчани трябва да се бръкнат в джоба по 30 лв. Увеличението на цената за 7 години е със 10 лв.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?