Следвайте ни

Французи и израелци възхитени от Стария град СНИМКИ

viber icon

Три големи групи френски и израелски туристи обиколиха Стария град само до обяд. Освен тях в резервата има и много индивидуални неорганизирани чужди туристи. 

Те обикаляха различните обекти от ОИ „Старинен Пловдив“ - Балабановата къща, Хиндлиян и къща „Златю Бояджиев“, както и двата регионални музея. 

В антикварните магазини туристите търсят предимно дребни предмети и редки монети или банкноти. Като почти изчезнала 2-доларова банкнота, която в пловдивските антиквариати може да се взема за 9 лева. Почти не се среща в Америка, обясняват търговците.

От две места – пред общината и до въртележката на копчетата свободните екскурзоводи поемаха големи групи от индивидуални туристи за обиколка на града. 

Дворът на Етнографския музей през целия ден бе гъмжило от чужденци. Много от тях стояха на пейките в двора и се наслаждаваха на градината му. 

„Чужденците започнаха да се завръщат. Не е като преди две години, но вече редовно има големи организирани групи“, обясниха от Етнографския музей.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

браво

браво

25.07.2021 | 07:37

още китайски вирусоносители

Отговори
0 4
Юлия

Юлия

25.07.2021 | 09:03

А виж и нещо хубаво!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?