Следвайте ни

Франция помага за ремонта на къща Ламартин

viber icon

Появи се надежда за дългоочаквания ремонт на къща Ламартин в Стария град. Дипломати от френското посолство са се срещнали със зам.-кмета по културата Пламен Панов и са обсъдили идеята за превръщането на разкошната възрожденска сграда, в която през 1833 г. е гостувал френският поет и дипломат Ламартин, в резидентен културен център.

Предстои да бъде организирана тристранна среща с участието на културния министър Боил Банов, кмета Здравко Димитров и посланика Флоранс РОБИН. „На срещата се надяваме да се обсъди план за действие и финансиране от страна на френската държава за ремонта. Вероятно през тази година ще стартира процесът“, уточни Панов.

В бюджета за култура на Общината за 2020 г. са отделени пари и за техническото проектиране на реставрацията и консервацията на къща Недкович. След това ще се търсят и необходимите пари за ремонта.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?