2374

Фото в Пловдив дере болни с 8 лв. за копие на документ за ТЕЛК

Фотостудио в Пловдив дере кожата на болни, на които им трябва копие на лична карта или друг документ за комисията пред ТЕЛК. За това сигнализира пловдивчанката Нели, която се е сблъскала с "примамливата" оферта. Жената отива в сградата на ТЕЛК, където обаче я връщат, тъй като няма копия на лична карта и на епикриза. Тъй като не познава добре района, пита охраната къде е най-близкия ксерокс. Мъжът я изпраща до фото, което се намира наблизо.

Пловдивчанката влиза и пита извършва ли се услугата и колко ще струва. Отговорът я изненадва - 8 лв. на копие. Човекът във фотото уточнява, че преснимат само лични карти, но не и епикризи. "На мен ми трябваха три копия, което означава 24 лв. за нещо, което струва 0,30 ст.", сподели тя пред "Марица". Попитала дали издават касова бележка за тези ксерокопия, но тогава персоналът започва да се дърпа и да обяснява, че мястото е фото и въобще не му е работа да изпълнява желания за преснимане на какво ли не. 

В крайна сметка пловдивчанката отказва ексклузивната оферта и тръгва да се лута в района, за да търси ксерокс на нормална цена. След няколкоминутно препускане успява и си върши работата за 0,30 ст.  Тя иска да предупреди хората да не влизат във фотото за подобна услуга, тъй като те използват момента, че човек бърза и е готов да плати каквато цена му се посочи. Най-добре е документите, които се изискват, да са предварително подготвени и преснимани в нужния брой. 
Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ВЕИРД

ВЕИРД

20.09.2022 | 14:43

ФОТО-ТО не е копирен център, и надали това му е основната дейност... аз ако бх щях да кажа на жената 100 лева... като не иска да се "лута"... пазарна икономика, никой освен собственика на фото-то няма право да претендира защо цената е еди каква си... поредната пишман статия...

Отговори
0 2
Глупости

Глупости

20.09.2022 | 13:54

Докато има оФци, ще има и вълци. Жената се е усетила, хубаво. Къде е драмата? Вероятно персоналът се пробва да изкара допълнително кеш, собственикът едва ли знае. Делят с охраната, дето "насочва" хората. Познат филм.

Отговори
2 2
Тия са само за проверка +

Тия са само за проверка +

20.09.2022 | 12:15

+затваряне веднага,за НАП!

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?