Следвайте ни

Фонтаните не пропяха за майските празници

След поредния ремонт на дъното

viber icon

Пеещите фонтани няма да бъдат пуснати за Деня на славянската писменост и абитуриентските балове. След реконструкцията на езерото, възложена преди пет години на "ГБС - Пловдив" за 2,5 млн. лева, се появи дефект и в момента се прави ремонт. Община Пловдив закъсня с обществената поръчка, обявена за 130 000 лева, и тези дни работниците от фирма "Запрянови - 03" продължават да боядисват дъното.  

 

"Ще приключим до една седмица, ако времето позволява", каза вчера управителят на фирмата Вакрил Запрянов. Боята е специална, устойчива на атмосферни условия и химически препарати. От Община Пловдив обясняват, че гаранционният срок е изтекъл, затова се е наложило да търсят друг изпълнител. И напомнят, че боята на дъното на езерото дефектира и се олющи не защото фирмата не си е свършила работата качествено, а в резултат на немарливостта на работник, хвърлил торба с хлор във водата, вместо да изсипва малки количества.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ФОНТАНА

ФОНТАНА

23.05.2019 | 11:35

Бавно и Славно.. ДАНО ЗА 1. ЮНИ ЗА ДЕТСКИЯ ПРАЗНИК

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?