Следвайте ни

Фонтан бликна на Бунарджика, хиляди в очакване на мегаконцерт

viber icon

Шадраванът на горната площадка  на Бунарджика  е напълнен с кристално честа вода, а в средата блика малко фонтанче. Придобивката съвпада с мега културното събитие под надслов "Път към върха", което започва от 17 часа днес. 

Алеите на тепето са изчистени от екипа на "Градини и паркове",  а кметът на район "Централен" Георги Стаменов лично се качи по обяд до  паметника на руските освободители, за да провери, дали подготовката  върви добре. 

Както  вече съобщихме, зрителите ще чуят музиката на Стинг, джаз, класика  и поп. Над 50 артисти ще  забавляват публиката на пет сцени. Два рояла и арфа ще бъдат качени на хълма.

Музиката  на Стинг ще звучи в рамките на  концерт Sting The Opera на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев. 

Идеята на организаторите от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и район „Централен” е цялата зона на Бунарджика да се превърне в пространство за музика. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2020. 

Сред участниците са  Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?