Следвайте ни

Фондация "Мариана Димитрова" подпомага млади таланти

viber icon

Фондация на името на емблематичния директор на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив Мариана Димитрова, чрез която да се почете дългогодишната ѝ дейност в образователната система,както и приноса ѝ за обществения и културния живот на гр. Пловдив, бе основана през януари.


Основната цел на фондацията е да осъществява програми в областта на образованието, науката, социалната дейност за подпомагане на учениците и учителите от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – гр. Пловдив за иновативно усвояване на учебния материал и постигане на успехи в научната дейност и практичните умения. Освен това чрез нея ще се цели насърчаването на формалното и неформалното образование и обучение, доброволчеството, формирането на активна гражданска позиция, както и развиването на дейности и инициативи, насочени към активното участие на учащи се в гражданското общество.


“Мариана смяташе учениците си за собствени деца и ето защо ние решихме, че можем, в известна степен, да продължим делото ѝ чрез Фондация „Мариана Димитрова“, която да подкрепя ученици и учители от Езикова гимназия „Иван Вазов“-Пловдив.”, казват учредителите.


Създаването на тази фондация от семейството на Мариана Димитрова е провокирано от необходимостта от добри примери за мотивирани и можещи ученици и учители, които имат желание да се развиват, затова и те са решени да работят в тази насока като подпомагат талантливи младежи и девойки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?