Следвайте ни

Фолклорни изпълнители от цяла България идват за шестия Народен събор Пловдив

viber icon

На 5 и 6 юни в парк „Лаута“ ще се състои един от най-мащабните форуми за народна музика в България. Традиционният народен събор ще посрещне повече от 4 000 участници,  а гостите ще се потопят в магията на българското фолклорно изкуство, история и традиции.

Към богатата програма на сцените организаторите са подготвили уроци по народни танци, училище по народни инструменти, кукерски игри, изложби на занаятчии, народни носии и старинни оръжия. Най-малките посетители могат да се забавляват в детската битова работилница. За всички любители на танците през двете вечери ще се състои традиционната „Хоротека на открито“.

Част от програмата на фестивала ще бъдат „Сестри Диневи“, оркестър „Тракийско настроение“, ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – Пловдив, ансамбъл „Дилянка“, гайдарски състави от Чепеларе, Момчиловци, Рудозем, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, студентски танцов състав „Пълдин“ към УХТ – Пловдив, ансамбъл „Марица“, ансамбъл „Слав Бойкин“, солистът на БНР Любомир Петров и гайдарят Стефан Янев, ПостАрт и още много читалища, училища и самодейци от цялата страна. 

Кметът на район „Тракия“ и домакин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник, чиято цел е опазване и съхранение на българското народно творчество и традиции.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?