Следвайте ни

Нова вълна съкратени след сервитьорите заля Бюрото по труда

viber icon

Десетки нови безработни се наредиха днес за регистрация пред офиса на Бюрото по труда на ул. „Чернишевски“ в Пловдив. Новодошлите заставаха на разстояние на тротоара, но когато се стигне до попълване на данните, всички се скупчват в двора на бюрото плътно един до друг. 

Една част от тях бяха млади хора, работещи в различни заведения – сервитьори и готвачи. За повечето това не е първа работа и гледаха оптимистично на освобождаването си.

Вече обаче има и нова вълна съкратени, които са от фирми свързани с реалното производство. „Ние сме от компания, която се занимаваше с металообработка“, каза Милена Георгиева. Тя заедно с колежката си са двете дами, които са били съкратени днес. 

Други безработни бяха служители на изпитателен срок от фирмата за сензорни устройства „Сенсата текнолоджис“. Фирмата има производствена база в Царацово. 

Американската компания разработва и произвежда сензори и системи за контрол. Разполага с производствени центрове в 11 държави.

Фирмите, които се занимават с реално производство, гледат да запазят докрай опитните си работници. Затова първо освобождават служителите, които са на изпитателен срок или са започнали работа наскоро. 

Служители от бюрото периодично излизаха за да информират безработните, че ако нямат валидна банкова сметка няма смисъл да се редят на опашката. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

банка

31.03.2020 | 08:30

дори и безработни трябва да ми пълнят гушата....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?