49
Следвайте ни

Фирми наддават за ремонта на бул. "Хаджи Димитър" в Пловдив

viber icon

Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевски пътен възел до улица „Царевец“ в район "Западен". Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата по проект № 21ДГ-899821.09.2021 г за градско развитие „Подобряване и модернизиране на градската среда в Пловдив“.


Поръчката е с прогнозна максимална стойност 4 500 000 лева с ДДС, като срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.


В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.
„Това е третият обект от общо четирите, които ще бъдат реализирани с 40-милионния заем, изтеглен миналата година. Припомням, че първият от тях е пътната връзка „Модър“-„Царевец“, работата по която стартира през януари миналата година. Наскоро бе обявена поръчката за втория обект – пробивът при Водната палата, а в скоро време предстои да бъде пусната и поръчката за улица „Царевец“ в участъка от бул. „Хаджи Димитър“ до Пещерско шосе“, коментира заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Какви комуникации какви 5 лв

Какви комуникации какви 5 лв

14.01.2022 | 17:56

Южната тангента е несбъднатата мечта на цели две поколения пловдивчани. Какво очаквате от ГЕРБ

Отговори
1 1
Е да около имота на кмета

Е да около имота на кмета

14.01.2022 | 17:48

А южната тангента Кога бе кмете. Къде са ви комуникаторите кмете стига с пане

Отговори
1 1
Найден

Найден

14.01.2022 | 15:55

Навън е плюс 8 градуса.Около хотел Марица всичко е разкопано заради водния цикъл.Никой не работи, оставено е така...кално и разровено Кмета до Кога? Кажи Здравко недей мълча.... разходите и оставихте...типично за ГЕРБ....Защо ни мълчиш Здравко, защо?

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?