Следвайте ни

Фирмата, санираща блока на ул. „Ружа“ 13: Забележките на хората са за все още недовършени СМР

viber icon

В сряда вестник „Марица“ публикува репортаж за санирането на 16-етажния жилищен блок на ул. „Ружа“ 13. Материалът със заглавие „Махалата от Червен бряг дойде да санира в Пловдив“ беше провокиран от оплакванията на няколко от обитателите на сградата, че част от строителите работят през пръсти и не спазват правилата за безопасност на труда. Екип на вестника посети обекта, за да види на място как върви работата и имат ли основание жалбите на хората.

В отговор на публикацията ни от фирмата изпълнител „НСК София“ ЕООД коментираха, че обектът е все още на етап изпълнение и всички строително-монтажни работи - СМР, се изпълняват в съответствие с одобрения проект. Оплакванията на хората се отнасят за все още недовършени строително-монтажни работи.

По завършените СМР живущите нямат оплаквания. Хората са доволни и приветстват изпълнението на СМР с устни референции. Тамq където има оплаквания, същите се отстраняват периодично в рамките на изпълнението на проекта.

Фирма „НСК София“ ЕООД притежава богат опит в изпълнението и ремонта на различни жилищни и обществени сгради на територията на цялата страна. Участва активно в изпълнението на проекти по Националната програма за енергийна ефективност на много фамилни жилищни сгради. Качеството е сред основните приоритети на компанията.

Обектът на ул. „Ружа“ №13 попада в категорията на високите сгради с височина над 28 метра, изпълнява се изцяло с негорима минерална вата с дебелина 10 см. За нуждите на строежа се използват подемни платформи, което представлява съвременна технология, гарантираща безопасно и качествено изпълнение на СМР на обекта.

От фирмата също така коментираха, че не делят служителите си по етнически и териториални признаци. Обектът е специфичен и труден, както и срокът за изпълнение е кратък, което налага мобилизацията на голям брой работна ръка, но въпреки това към момента няма забавяне в изпълнението на проекта.

Строителната площадка е оградена, спазват се изискванията по охрана на труда, обособени са места за складиране на необходимите материали, за съхранение на отпадъците, както и санитарно битови условия за персонала. Периметърът около блока се чисти ежедневно, за да се подсигури комфорт на живущите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?