Следвайте ни

Колелото до караулката на Асеновградско ще е широко 120 метра

viber icon

Новото кръгово кръстовище до караулката на изхода от Пловдив за Асеновград ще бъде напълно готово през март. То е с диаметър 120 метра и обиколка 360 м, като е изградено в югозападната и североизточната част, обясни за "Марица" инж. Паун Иванов, представител на софийската фирма изпълнител "ИСА 2000".

От днес строителите ще работят в централната част на колелото. С трите си ленти то ще осигури по-лесен трафик и по-голяма безопасност. Досега Т-образното кръстовище изправяше на нокти шофьорите, принудени да чакат на дълга опашка, докато се включат от Околовръстното към Асеновградско шосе. Проектът се финансира от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 2,3 млн. лева. 

"ИСА 2000", която направи разширението на Асеновградското шосе за 25 млн. лева, спечели и обществената поръчка за изграждане на локалните платна от двете страни на пътя. Трасетата ще са еднопосочни, с ширина по шест метра, разказа инж. Паун Иванов. Финансирането е осигурено пак от държавния бюджет. Изграждането им струва близо 15 млн. лева и ще даде възможност за транспортен достъп до сградите, построени на шосето. Проектът беше изготвен по изричното разпореждане на премиера Бойко Борисов, след като беше даден старт на реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград. 

Прокарването на локалните платна ще започне след като окончателно приключат всички процедури по отчуждаването на имотите от двете страни на пътя и се издаде строително разрешение, допълни инж. Иванов. В АПИ е обявена и обществена поръчка за проектиране на разширението на Околовръстно шосе от магистрала "Тракия" до "Скобелева майка". 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Попов

Попов

29.01.2020 | 13:24

ОСВЕТЕТЕ ГО,КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ КРЪГОВИ ДВИЖЕНИЯ ОТ ПЛОВДИВ ДО АСЕНОВГРАД

Отговори
0 0
obiava

obiava

29.01.2020 | 09:15

Забъркване на каши, проваляне на проекти, взимане на комисионни, усвояване без граници и още много други услуги за Вашия бизнес. С уважение към бъдещите клиенти - Йордан Калев (Данка)

Отговори
0 0
kolelo

kolelo

29.01.2020 | 09:11

Ама съгласувахте ли го с новото шевче на пътното???

Отговори
0 0
хауаха

хауаха

29.01.2020 | 07:22

Смешници, 20 стинки на кв м за отчуждаване, крадливи у**ди!

Отговори
0 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

29.01.2020 | 07:18

Надлез трябва там!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?