Фирма "Запрянови - 03" ще строи детската градина в "Южен"

Пловдивска фирма "Запрянови - 03" ще строи новата детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен", след като спечели обществената поръчка в Община Пловдив за близо 4,5 млн. лева.

"Внесли сме всички необходими документи, надзорна фирма също е избрана и се надяваме до две седмици да подпишем договора", каза за "Марица" управителят Вакрил Запрянов.

Детската градина е проектирана за осем групи, или близо 200 деца, и за нея е отреден общински терен в близост до КОЦ - Пловдив. Фирмата има опит, тъй като преди време за по-малко от една година беше построила детски ясли в "Тракия", а преди няколко месеца кметът Здравко Димитров преряза лентата на санираната от същата фирма ДГ "Детски смях" в район "Централен".

Още три детски заведения са планирани в "Южен", където има дефицит на места за най-малките. Районната администрация се подготвя да кандидатства за държавно финансиране, след като правителството осигури 70 млн. лева за нови детски ясли и градини в страната. Кметът на "Южен" Костадин Язов счита, че ясли могат да се изградят до бъдещата детска градина на бул. "Александър Стамболийски", тъй като  теренът до Онкодиспансера е много голям. В двора до ОУ "Стоян Михайловски" има достатъчно място за детска градина за шест групи. Документите се подготвят и трябва да се внесат до 5 септември, обясни Язов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ццц

Ццц

18.08.2020 | 10:49

Частната фирма на общината.

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?