1553

Фирма с най-ниска цена отстранена от търга за сечта по Марица

Процедурата за почистването на Марица в границите на община Пловдив е към края и се очаква тръжната комисия да определи коя фирма ще се бори с избуялата джунгла в речното корито.

„Чакаме 10 дни за обжалване, след което сключваме договор и започваме работата”, каза зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Пет фирми са участвали в обществената поръчка с прогнозна стойност 1 249 000 лева без ДДС, или близо 1,5 млн. лева с включен данък.

Две от тях бяха отстранени заради неизрядна документация. Третият кандидат отпадна при разглеждането на офертите. „Предложена е смешно ниска цена, затова е елиминирана. Останаха двама участника. Поискахме допълнителни доказателства за техните възможности. Ако искаш да почистваш реката, трябва да имаш техника и хора и да докажеш сериозни реализирани обекти”, обясни зам.-кметът.

Най-ниската цена е предложена от фирма „Ековат-България” ЕООД -  646 680 лева с ДДС. Това е два пъти по-малко в сравнение с обявената прогнозна стойност.  „БКС Озеленяване” ЕООД иска да премахне хиляди дървета и храсти за 977 480 лева, „Ростер” ООД - за 1 172 290 лева с ДДС.

Втората обществена поръчка на Община Пловдив е за проектиране на комплексното почистване на реката. Тя е обжалвана пред КЗК и се чака решение.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Окиз

Окиз

16.02.2023 | 10:47

Дали ще стане ясно как се определя нивото на смешно ниска цена ? Дали това не е реалната цена ? А всичко отгоре да се разпределение за наши и ваши ? А дали е така, кой ще ни каже ??? Тука има нещо ...

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?