4232

Фирма "Меритранс" подкара автобуси за София, "Хеброс бус" затвори гишетата

Фирма „Меритранс” на Петко Ангелов вече обслужва линията Пловдив – София. Договорът с „Хеброс бус” изтече в понеделник и не е подновен, затова е подписан  с друг превозвач.

„Автобусите за София тръгват от Автогара –юг, както и досега, в същите часове. Промяна няма с изключение на това, че фирмата е друга. На автогарата трябва да има и разписание в кои часове има автобуси”, каза зам.-кметът по транспорт Савина Петкова. Автогарата, както и  другите в Пловдив, е на „Хеброс бус” и управителят на фирмата Веселин Дошков е затворил гишетата. Офис на „Меритранс” не е предоставен.

Пътниците са объркани, защото не знаят къде да получат информация. Имат вариант да проверяват в сайта на Общината.  За София продължават да вървят рейсове и от Централна гара по договор между Столичната община и фирма "Карат - С". 

Договорите за извънградски автобуси от Пловдив от квотата на Общината бяха подписани в екстремна ситуация, защото старите са изтекли, а обществена поръчка за избор на превозвачи не е обявена. Областният управител е разрешил Община Пловдив да сключи временни договори за един месец. Градската администрация ще иска нов срок, за да избере транспортни фирми за близо 20 линии.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 7 оценки
3.9/5 от 7 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?