Следвайте ни

Финансов капан! Сектата на Том Круз върти пирамида в Пловдив (ВИДЕО)

Компанията SCI бързо набира свои последователи с обещания за големи печалби

viber icon

Нова финансова пирамида работи успешно в Пловдив.

Измамната структура набира кандидати с обещанието за бърза печалба. По-подробно проучване показва, че Save Company International, съкратено SCI странно повтаря първите три букви на непризната у нас секта на сциентолозите, към която принадлежи и холивудската звезда Том Круз, съобщи ТВ7. 


Компанията SCI бързо набира свои последователи с обещания за големи печалби и отстъпки, твърдят хора, посещавали образователните им семинари. На принципа на мултилевъл маркетинга създателите на SCI обещават печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка, които струват 50 лв. Всеки притежател на карта може да набира още последователи и печели от това, че те пазаруват. Най-добре са тези на върха на пирамидата. Срещу солидно инвестиране всеки може да стане "бизнес партньор" и да "управлява" група от хора.

Запознати твърдят, че шеф на фирмата в Пловдив е Светослав Петров, който е и глава на местна религиозна общност. В интернет за седалище е посочен адресът на Православен християнски център. Той се намира на ул. "Тракия" 57. Всеки посетител там се снима от монтираната на дървото камера, никой обаче не знае какво се случва вътре.

Дали това е секта, финансова пирамида или легална фирма, ще решат компетентните органи.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (67)

Иванов

Иванов

06.02.2014 | 12:31

чиста секта си е, бомба със закъснител, сега зарибяват с пари и коли, и после една бърза промивка на мозъците и всичко ще си дарят на \"църквата\" :) \nне виждате ли, как между поканите за презентации се пуска по някоя покана-семинар за Божието слово ;) яка промивка на мозъците и АЛЕЛУЯЯ\nСамо 4-5 човека печелят от овцете под тях, всички други просо сънуват, но с гордост казват SCI-бизнес партньор, а това че си завлякъл роднини, близки и приятели (вече бивши) няма значение

Отговори
0 0
nikito_blend

nikito_blend

23.11.2013 | 09:54

Жалки журналисти, кой ви вярва на вас смешници.

Отговори
0 0
Вълчо ОВЧАРОВ

Вълчо ОВЧАРОВ

25.07.2013 | 15:23

В продължение относно \"спестяващия пенсионер\" по социалната програма на SCI ( смях на парцали) :)) \nГ-н Severalcoins,\nАко можете да смятате и имате чисто сърце, то няма как да твърдите , че отстъпките по картите в SCI формират дори и 5% от паричния поток!!\nИма ли АПТЕКИ в Пловдив за този пенсионер?! Да отиде с картата и да спести ... от НЕнадути цени !?! А ?!?! Има ли АПТЕКИ в Пловдив , Майна, има ли... ?!?! :))

Отговори
0 0
Вълчо ОВЧАРОВ

Вълчо ОВЧАРОВ

25.07.2013 | 15:18

Ей ИЗМАМНИК (severalcoins),\nза да започне пенсионера получаващ 150 лв. с 15-20 лв спестени пари месеца какво ПОТРЕБЛЕНИЕ трябва да е направил според теб предишния месец?!?!! Казваш 90% от парите да му минат през търговци от мрежата на SCI ( смях, голям смях)! Но.., да приемем , че това е факт, ТО:\n1. Неговият личен бонус трябва да е .... около 15%\n2.Това значи, че търговският обект има договор и предоставя на SCI корпоративна отстъпка от... 30 % !?! \n3.В останалите 70% се намират - печалбата на търговеца , разходите му ( в т.ч. и данъците) .... И СЕБЕСТОЙНОСТТА на ПРОДУКТА !!!! \n4. Ако пенсионера пазарува от търговски обекти в които себестойността на продуктите е под 50% от крайната клиентска цена , ТО ПРОБЛЕМА си е ЛИЧНО НЕГОВ.... ( ебаси тъпаците сте )

Отговори
0 0
severalcoins

severalcoins

08.06.2013 | 23:30

Компанията има продукт - SaveCard и услуга - да спестяваш. Това е продукта, който компанията продава. Това че не продава краставици и домати или \"вълшебен крем\" не означава, че няма продукт... в банките на спестовните сметки и влоговете както и на застрахователните полици също им казват \"продукт\". Когато свършят \"Бизнес центровете\" това ще е времето когато пазара е усвоен клиентите ще могат да прекарват над 90% от месечното си потребление през компанията и ще спестяват повече. По това време работещите бизнес партньори ще имат големи мрежи и тези 10-20 ст от 10 000 - 20 000 човека на ден са си добра комисионна, а в този етап когато компанията е позната хората сами ще искат да са част от нея именно заради възможността да спестяват. Моля, не отнемайте правото на българина на избор и не отнемайте правото на пенсионера който взима 150 лв пенсия да започне месеца с едни 15-20 лв спестени пари от предния...

Отговори
0 0
Чичи Фестър

Чичи Фестър

23.05.2013 | 20:08

Докота законодателството на България позволя и не се промени ще има фирми като SCI , относно това дали е пирамида или не , всеки трезво милсещ или с минимални познания в областа на финансите или маркетинга знае ,че това е 100% ПИРАМИДА. А твърденията за излизане в Европа там имат закони и идея си нямат какво ги чака :) ако пирамидката не рухне в най-скоро време :)

Отговори
0 0
m jei

m jei

23.04.2013 | 11:19

Jalko naistina za vsichki tezi hora koito ne praviat razlika mejdu finansova piramida i mrejov marketing.Za tolkova ustroumnite i vejite moga da vi kaja che samata ni darjava e s piramidalna struktura,ako triabva da izhojdame ot razsajdeniata na vsichki tezi neveji hora to togava i Balgaria e edna goliama piramida.SCI e sazdala edna loialna programa ot koiato mogat da se vazpolzvat obiknovenite hora.

Отговори
0 0
Не вярвайте!

Не вярвайте!

23.04.2013 | 10:38

"Ако SCI е секта, то значи всичко свързано с мрежвия маркетинг е сектанско - козметика на Орифлейм, гиганта Цептер, Амоей, Ейвън, ....смешници!" Е тука прасна в земята цялата МЛМ индустрия! Да ви имам съжденията и изводите ... не разбрахте ли, че SCI НЕ Е МЛМ КОМАПНИЯ като останалите цитирани, а само използва това прикритие??? Как можете въобще да ги сравнявате? В другите компании поне продават реален продукт, който генерира основния % печалби и КЛИЕНТИТЕ движат фирмата напред, а не самозвани "бизнес партньори", които са си купили въздух под налягане и така здраво и стабилно "изграждат гръбнака на компанията" ... И последно - що не пробвате да размишлявате малко без да ползвате думичките от презентацията на SCI, дето ги повтарят всички "партньори"? Нямате ли си собствени аргументи?

Отговори
0 0
1927

1927

23.04.2013 | 10:29

1926: "Кой да положи основите в началото на една компания клиентите ли?" Въййй, хора, вие някога занимавали ли сте се с бизнес? Не ви ли звучи ненормално клиентите да НЕ СА тези, които движат компанията напред? Мале, мале, какви промити мозъци ... Тъкмо се бях замислил дали да не взема да ида на някоя презентация, ама при такива разсъждения направо не си струва вече даже да се замислям - то бива шарлатанщина, бива, ама тия SCI направо прекаляват!

Отговори
0 0
Лилана

Лилана

23.04.2013 | 10:23

... и продължават защитниците на SCI да плюят всички останали колко са "некомпетентни" без дори да знаят срещу кого говорят. И продължават да заобикалят въпроса ... мисля, че става пределно ясно на разумните читатели на тези коментари кой крив, кой прав. Вярвайте си на SCI, преследвайте си изкуствено насадените ви мечти за BMW-та и трупайте парички от нововключили се хора, а не от продажба и ползване на самия продукт ... и обяснявайте как това не е финансов капан :-)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?