1939

Феновете на Ботев в протестна готовност заради Колежа

Ето какво гласи позицията на обединените фракции на феновете на Ботев относно реконструкцията на стадион "Христо Ботев". Те изразиха готовността си да излязат на протест с думите:

 

ДО ВСИЧКИ ЖЪЛТО ЧЕРНИ ФЕНОВЕ,

ДО ЗДРАВКО ДИМИТРОВ (КМЕТ НА ГРАД ПЛОВДИВ)

Уважаеми Ботевисти,

На 30.08.2022г. между 16:00ч. и 18:00ч. беше проведена среща между представители на жълто-черната общественост в лицето на представители на Бултрас, Сдружение ПФК Ботев и КПБП, а от другата страна бяха Здравко Димитров (кмет на град Пловдив), Пламен Райчев (заместник-кмет на град Пловдив), Атанас Чилингиров, Атанас Ангелов (надзор), Илиян Филипов (собственик на ПИМК).

В началото на срещата бе изискана информация от строителя за това колко ще струва завършването на стадион „Христо Ботев“ по проекта, за който мечтаем всички. Същият изяви притеснения относно ангажирането с точна сума, тъй като до ден днешен все още няма пълната проектна документация, която го спира да направи пълна количествено-стойностна сметка. Сметка, за която имаме осигурени 37 млн. лева от държава и община, извоювани с огромните усилия на жълто-черната общественост.

На въпроса защо все още няма пълната проектна документация за стадиона се нае да отговори г-н Атанас Ангелов (надзор), който изтъкна 3 проблема, които „спъват“ предаването на пълната проектна документация. В следващите редове ще се опитаме да Ви запознаем накратко с трите проблема и решението им:

1. Проблем с таблото на стадиона – нямало писмено становище от общината (възложител) къде искат да е таблото и как да бъде поставено. Изговорени са 2 варианта на няколко срещи, но в крайна сметка се е наложило арх. Савов да изпрати официaлно писмо (от 28.08.2022г.), с което пита официално възложителя за решение.

Решение: Днес (31.08.2022г.) Здравко Димитров обеща да подпише и изпрати официален отговор, с което да разреши проблем 1.

2. Проблем с озвучаването – въпреки неясните обяснения за конкретния проблем и неговото разрешение след натиск от наша страна и триминутен разговор между гореспоменатите лица те обещаха, че и този проблем ще бъде решен…

3. Проблем с паркоместата около стадиона – проблем, който имат всички стадиони в България. Оказа се, че и тук има лесно решение – 2 писма между възложител и надзор.

Толкова за двучасовата среща. Нека всеки сам си направи изводите трябва ли феновете да присъстват на среща, на която да координират разговор между възложител, надзор, архитект и строител, за да се разменят 3 писма (за проблем 1 и 3) и да се проведе триминутен разговор (за проблем 2), от които най-накрая да се предостави пълната документация, която е необходима за изготвяне на КСС за цялостното строителство на стадиона и най-вече цената на покритието на стадиона с козирка.

Уважаеми жълто-черни фенове, НЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

Ние изстрадахме 10 години селско иго! Изстрадахме да бъдем близо до отбора си в най-срамната част от историята му! Бяхме до Него по пътя до завръщането му в елита във всеки мач, във всяко село! Изплатихме дълговете на клуба ни, които бяха фиктивно начислени заради политическите игри, с които НАШИЯТ БОТЕВ нямаше общо! Страдаме всеки мач, в който трябва да посрещаме противниците си на тренировъчната база в Коматево! Осигурихме финансиране за строителството не само на нашия стадион, а и на много други в цяла България! Наслушахме се на безброй лъжи и празни обещания за Колежа!

От днес отново сме в режим за протестна готовност, тъй като не можем да приемем продължаващите безхаберие и прехвърляне на отговорност от участниците в строителството! Днес сме изправени пред подготовката за нова битка! Време е да изиграем най-важния мач, който сме длъжни да спечелим заради бъдещите поколения!

В публикация в една от социалните мрежи днес (31.08.2022г.) строителят официално заявява, че с осигурените от община Пловдив 12 млн. лева ще изгради само металната конструкция на покривната козирка на стадион „Христо Ботев“, заради което всички фенски организации категорично заявяваме, че НЕ ПРИЕМАМЕ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОКРИВНАТА ЧАСТ НА СТАДИОНА САМО С МЕТАЛНАТА СИ КОНСТРУКЦИЯ, А НАПЪЛНО ЗАВЪРШВАНЕ В РАМКИТЕ НА ДОГОВОРЕНИТЕ СРЕДСТВА!!! НИТО ЕДИН ФЕН НА БОТЕВ ПЛОВДИВ НЯМА ДА СТЪПИ НА КОЛЕЖА ПРЕДИ СТАДИОНЪТ ДА Е ПОКРИТ ИЗЦЯЛО С КОЗИРКА, КАКТО ОБЕЩАХТЕ!!!

Уважаеми г-н Здравко Димитров,

Убедени сме, че не е необходимо да припомняме как и защо бяха отпуснати тези средства! Убедени сме, че Вие лично като гражданин и кмет на Пловдив няма да се съгласите да приемете количествено-стойностна сметка, от която да е видно, че за 12 милиона лева няма да имаме завършена козирка на обект от национално значение предвид бъдещата категория на съоръжението! Убедени сме, че помните, а ако не, може да се обърнете към Общинския съвет на град Пловдив, за да ви припомнят, че парите бяха отпуснати само и единствено за изграждане на цялостната козирка на стадион „Христо Ботев“! Убедени сме, че ще защитите интереса на всички пловдивчани и няма да позволите „Колодрум 2“! Бъдете сигурни, че няма да отстъпим от позицията си за завършване на 100% покритието на стадиона и този път ще постигнем целта си!

Уважаеми заинтересовани лица (възложител, надзор, строител, архитект), напомняме, че с всеки изминал ден пропускате възможността да запишете имената си със златни букви в историята на най-стария клуб в България! Ние, жълто-черната общност, ще изстрадаме и всяка битка, свързана с най-голямата ни мечта, а именно завръщането ни в НАШИЯ ДОМ във вида, в който всеки мечтае и с финансирането, което ние извоювахме не само за нас, а и за много други отбори в България!

Няма да скрием и ясно ще усетите разочарованието ни от това, че сте осакатили визията на стадиона, като еднолично, без съгласуване с нас, сте променили проекта на централния вход. Промяната в лицето на стадиона, а именно стъклената фасада, която трябваше да бъде най-представителна, с ламарина от евтин тип, което намаля себестойността на проекта. Себестойност, която колкото и да намаляте, а ние колкото и повече дофинансирания да договаряме – средствата все недостигат (дори при намаляващи в момента цени на материалите), за да бъде завършен така мечтаният дом по мечтания проект!

P.S. Защо и как разбрахте, че средствата от 37 млн. лева няма да достигнат за цялостно завършване на козирката на стадиона при положение, че се очаква финалната проектна документация, след която ще се направи пълна количествено-стойностна сметка едва през следващата седмица?

Този път ще бъдем непоколебими! Проявете мъдрост или се подгответе за последствията!

Обединени фракции Бултрас, Сдружение ПФК Ботев Пловдив, КПБП

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Данъкоплатец

Данъкоплатец

01.09.2022 | 04:32

От футбол изобщо не се интересувам, не искам моите пари да отиват за задоволяване прищявките на хиляда надрусани гаменчета.

Отговори
10 0
спартаклия

спартаклия

31.08.2022 | 23:54

Излязоха 500 "бултраса" и окрадоха парите на целия град за прескъпия проект на Мустака... Все едно КТБ не завлече цялата държава с милиарди, ами сега и тия трябваше да ни завлекат с десетки милиони. А стадион Пловдив, който е на целия град, се разпада...

Отговори
7 1
Чико

Чико

31.08.2022 | 22:45

Ццц! Браво на мен и Илиянчо! С една мелодия "Пиу, пиу, канари", ви копнах парите и ви оставих бездомни, а вие викайте за мен. Сега идва ред да копна и от басейните. Такова копане ще направя, пловдивчани, че ще ми плащате масрафа с десетилетия.

Отговори
4 1
Пари

Пари

31.08.2022 | 21:04

Всичко се прави с пари това всеки го знае, но футбола не е ли най търгувания спорт, продават се купуват се играчи, сменят се собственици на отбори особенно последното как звучи собственик, редно ли е тогава обществото да плаща за частни неща дори и да се казва спорт, то просто само така се казва

Отговори
8 5
Георгиев

Георгиев

31.08.2022 | 20:50

Интересно какво печели държавата от строежа на частни стадиони.

Отговори
9 5
Минчо

Минчо

31.08.2022 | 21:00

Каква държава сънуваш, харчат нашите пари на всички пловдивчани

Отговори
13 3
Кдкдк

Кдкдк

31.08.2022 | 20:45

Никви дългове не сте изплатили близо 900 хиляди не сте платили към ной а искате историята на клуба преди селския

Отговори
11 4
Георги

Георги

31.08.2022 | 20:32

Как не се накрадохте бе, ГЕРБАДЖИИ МРЪсни! Аман от тоя два стадиона!!! Аман! Искаме училища, ясли и градини!!!!

Отговори
13 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 20:41

господине ТАКА е ПРИ капитализъма

Отговори
4 6
Дии

Дии

31.08.2022 | 20:26

Обявяваме и стачна готовност ако не се изпълни искането ни за печена пуйка за Коледа за всеки един от 3 000 фена плюс печено прасенце за Здравку и Тютюков. Печеното прасенце да е от онези с резенче лимон в зурлата. Искаме и още пари за хореография иначе стачка. Искаме и по 1 пакетче семки за всеки един от 3- те хиляди фена за всеки мач, а за Здравку белен слънчоглед понеже интелектуалните му възможности не позволяват да люпи семки и да диша едновременно. Искаме да люпим семки, да викаме и псуваме и да се бием преди и след мача. И да не казвате че Здравку е слабо_умен и некадърен. Иначе стачка.

Отговори
11 8
АСПАРУХ

АСПАРУХ

31.08.2022 | 20:35

АГРЕСИЯТА скандалите боищата не ВОДЯТ до нищо ДОБРО Дии

Отговори
9 2
Ботевист

Ботевист

31.08.2022 | 20:19

Схемата е като на Хемус строим без проект няма ксс а на общинският съвет се гласуват милиони на око. Знае ли някой колко ще струва стадиона и кога ще е готов. Отговор може да даде само маг Нургюн ходжа. Малеее какъв смях ще падне.

Отговори
11 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 20:28

ТОЧЕН и ПРАВ сте господин ФЕН на БОТЕВ

Отговори
5 2
СЛАВИСТ

СЛАВИСТ

31.08.2022 | 20:50

ИМАХМЕ някога ИСТИНСКИ ФУТБОЛ сега ФУТБОЛЪТ Е БИЗНЕС корупция както я НАПРАВИ перуката БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ с ЧЕРНОТО ТОТО и КОЦЕ МАЦА да не забравяме и лъжецът АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ който навремето ФАЛИРА ЦСКА с МИТАЛ също съсипаха и МЕТАЛУРГИЧНИЯ КОМБИНАТ КРЕМИКОВЦИ даже имахме и поЧОВЕЧНИ ЗАПАЛЯНКОВЦИ днешните ФЕНОВЕ са ФРАКЦИИ които ги командват НЕЧИСТОПЛЪТНИ и примитивни водачи ФЕНОВЕ имате ГЛАВИ УМ и МИСЛЕТЕ не други да ВИ манипулират

Отговори
10 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 19:56

кражби корупция същите като перуката БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ който съсипа БГ ФУТБОЛЪТ

Отговори
13 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?