46
Следвайте ни

Фаворитът за нов областен управител на Пловдив - върл опонент на ГЕРБ

viber icon

Докато не се вземе решение в Министерския съвет, нищо сигурно няма. Така уклончиво Йордан Иванов отговори  на въпроса на "Марица" има ли оферта  от премиера да оглави Пловдивска област. „Дори не знам  дали в дневния ред на заседанието ще бъдат включени кадрови промени в областните администрации. Всички останали коментари са прибързани“, допълни Иванов.

Йордан Иванов е на 35 години, кореняк пловдивчанин, завършил Френска гимназия под тепетата, а след това - право в Нов български университет. Разказва, че от 2009 г. е член на ДСБ и това е единствената партия, в която досега е участвал. В ръководството на "Демократична България" отговаря за децентрализация и регионално развитие.

Йордан Иванов е адвокат по корпоративно право. На последните местни избори е избран за общински съветник от ДСБ. В местния парламент е зам.-председател от квотата на "Демократична България".  През двете години от мандата съветникът се прочу като един от най-яростните опоненти на управлението на ГЕРБ. Няма нито една сесия, на която той да няма остри изявления по градските теми или питания до кмета. Веднага  след изборите повдигна въпрос по скандалния провал на електронната система в градския транспорт, за която са платени 20 млн. лв. и която до днес не работи. Протестира срещу допълнителните субсидии  от бюджета за превозвачите с мотив, че сметките се надписват.

В сайта му е публикувано мотото „Където няма ред и законност, няма и свобода“ и следващото: „Децентрализация означава по-демократична централна власт и проспериращи региони“.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Интересно

Интересно

05.01.2022 | 09:11

Фирмата, която бутна къщата на "Гладстон", със 7 запора Собственикът Светослав Митов в топли връзки с Вероника Иванова, която преустрои първия Тютюнев склад на ул. "Иван Вазов" в модерен билдинг и фалира Светослав Митов има горчив опит с още една фирма зад гърба си. От 2013 до 2017 г. той участва в управлението на "Палас - 27" ЕООД със собственик Вероника Иванова. От 15 октомври миналата година обаче дружеството е в несъстоятелност. Срещу "Палас - 27" ЕООД има претенции от НАП и частни кредитори за близо половин милион. Дружеството не е представило оздравителен план и там е влязъл синдик. Вече е изготвен списък на приетите предявени вземания. Само от НАП те са няколко, като единият път претенцията е за 240 417 лева. Има депозирана молба и от физическо лице Петър Арабаджиев, който има извадени два изпълнителни листа, по които си търси съответно 74 406 и 88 000 лева. От системата Дакси е видно, че доскоро управител тук е бил Йордан Иванов Митов и съдейки по ЕГН-то, той вероятно е баща на Светослав. https://www.marica.bg/plovdiv/krimi/firmata-koqto-butna-kshata-na-gladston-ss-7-zapora

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?