46

Фараони и принцеси творят в новата сграда в Цар-Симеоновата градина СНИМКИ

Фараони, принцеси и графове превзеха детската площадка в Цар - Симеоновата градина пред сградата, в която ще майсторят свои произведения за артистичните изяви.

Вторият етаж на сградата е предоставен от община Пловдив на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Учениците ще ползват шест работилници, ремонтирани със средствата на гимназията. 

“Много се радваме, че имаме още една възможност да усъвършенстваме знанията си”, казаха десетокласничките Елена и Пресияна. Момичетата учат актьорско майсторство за куклен театър. На празника Елена беше се пременила с пищна рокля на принцеса, Пресияна - на фараон.

Костюмите са ушити от бившите ученици на гимназията. А Елена и Пресияна искат да станат актриси.

Над 200 ученици се обучават в гимназията, каза директорът Николай Томов, който също е бивш възпитаник на гимназията.

”Денят е хубав, мястото е хубаво и ви пожелавам с удоволствие и по предназначение да ползвате сградата”, напътства учениците кметът Здравко Димитров. 

И с думите “Божията майка да ви закриля” подари икона на света Богородица на директора, след като я целуна.

”Училището е известно в Пловдив и страната и ние се гордеем с учениците и преподавателите”, каза отец Еленко, който отслужи водосвет.

От сутринта Цар- Симеоновата градина се оглася от детска глъч. денят на детето се празнува във всички кътчета, а най- веселото шоу се вихри във Виенския павилион.

Снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?