965
Следвайте ни

Фалшификатор на пари остава в ареста за дрога

viber icon

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста задържан за държане на дрога в дома си. Мъжът, който е осъждан за подправянето на парични знаци в Румъния, сега е обвинен  за притежаването на 1 кг марихуана, приготвена за разпространение.

Мъжът е арестуван на 20 декември т.г  след полицейско преследване. При претърсване в дома му са открити и иззети малко над един килограм марихуана, предназначена за разпространение. 

Апелативните магистрати прецениха, че правилно Окръжен съд е счел, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията в които е обвинен. В подкрепа на този извод са събраните гласни, писмени и веществени доказателства.

На следващо място, касае се за умишлени престъпления, за които  се предвижда наказание лишаване от свобода. Първото е и тежко умишлено деяние, наказуемо с лишаване от свобода от пет до 15 години, както и глоба, а неподчинението на полицейска разпореждане и бягството се наказва с лишаване от свобода до три години.

Апелативният съд взе предвид обстоятелствата, при които са осъществени деянията, засегнатите обществени отношения, вида наркотик, количеството, цената / 6 210 лв./,  и също намира, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Още повече, че той е бил осъден и преди за подправяне на парични знаци в Румъния и е извършил вменените му престъпления в условията на опасен рецидив. 

Налице е и опасност от укриване, тъй като обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес и е направил опит да осуети извършването на полицейска проверка спрямо него.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?