Следвайте ни

Консултант на "Пловдив 2019" взе бизнеса на Фънки и Амебата

Стефан Еленков, който участва в комисията по избора на германците с кулата за откриващото събитие на ЕСК, е новият организатор на "Hills of Rock" 

viber icon

Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата излизат от промоутърския бизнес. Двамата рокаджии вече не са част от „София Мюзик Ентърпрайсис“ (СМЕ), показват справките в Търговския регистър. Двете фирми с бранда СМЕ (АД и ООД) години наред получаваха огромни суми от бюджета, който Пловдив отделяше за културния си календар. Само в знаковата 2019 година Общината наля над 2 милиона във фестивала “Hills of Rock”, организиран от Фънки и Амебата.  

В края на миналата година обаче знаковите промоутъри изненадващо са решили да се разделят с бизнеса си. Двете дружества на Ковачев и Несторов са купени от Пламен Стоянов и Цветомир Добрилов. Финансовите отчети към момента на сделката показват, че компанията практически е била на ръба на фалита - с големи задължения към партньори и кредитори и сериозна непокрита загуба, която се е трупала в продължение на близо 10 години. Само през 2019 година на „София Мюзик Ентърпрайсис" са наложени половин дузина запори от различни банки. Фирмата дължи шестцифрена сума и на "Музикаутор" за авторски права.

Новите собственици Стоянов и Добрилов вероятно са използвани за бушони, защото имат в порфолиото си дузина закъсали дружества. Дни преди двамата "инвеститори" да купят фирмите на „СМЕ“, голяма част от активите и патентите на промоутърската компания са прехвърлени към друго дружество - „Фест Тийм“ ЕООД. Негов собственик е Стефан Еленков. В негови ръце вече са правата върху името и логото на пловдивския фестивал “Hills of Rock”, който за пръв път от създаването си през 2020-а няма да получи пари от община Пловдив. Новият собственик на патента за рок феста също е познат като организатор на големи концерти у нас. Той е бивш изпълнителен директор на несъществуващия вече фестивал „SPIRIT of Burgas“.

През 2018 година Еленков участва в комисията към Общинска фондация „Пловдив 2019“, която избра германците от "Фейс 7" за организатор на откриващото събитие за Европейска столица на културата в търг с един участник.  

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?