4232

Фабриката за нитрилни ръкавици пак на тезгяха

Цената се срина 7 пъти

Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) обяви пореден търг за фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив

Модерното предприятие, разположено в Южната промишлена зона, на ул. „Кукленско шосе“ 17, фалира само няколко месеца след старта на производството. От обявлението на ЧСИ-то е видно, че стартовата търгова цена е намалена драстично - от над 7 млн. лв. при първата продан през миналата година - на 1 137 058.20 лв. при сегашната.

Първото в Европа предприятие за производство на нитрилни ръкавици е собственост на „ППС Мануфакчъринг“ АД, което е обявено в несъстоятелност. През 2021 г. Фондът за устойчиви градове одобри финансиране за проекта на дружеството. Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лв., от които над 7 млн. лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, предоставено чрез Фонда на фондовете. Също през 2021 г. дружеството получи и удостоверение за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лева.

Взискатели по делото срещу фирмата са кредиторите ОББ, ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД. В тяхна полза са предоставени машините на длъжника като обезпечение по договори за особен залог. Всички части от оборудването (82 броя) се продават съвкупно.

Отварянето на наддавателните предложения и обявяването на евентуален купувач ще се извърши на 16 април 2024 г. в Районен съд - Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?