Следвайте ни

"Европейски пътища": Още съгласуваме проекта за канализация под източното платно

viber icon

"Още тези дни ще увеличим екипа и ще засилим работата на Кукленско шосе", увери вчера Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на "Европейски пътища" /бившата "Пътища Пловдив" АД/.

 

Шефката на фирмата се съгласи, че булевардът е силно натоварен и че заради ремонта на западното платно се получават задръствания. "Знаем, че хората очакват по-скоро да приключим, но тепърва от източната страна на пътя предстои смяна на водопровод и канализация. Това означава, че ще бъдем принудени да затворим платното, за да работим", предупреди Маргарита Попиванова. 

 

При евентуалното затваряне на участъци от Кукленско шосе от източната страна /в посока надлез "Родопи"/ ще се определи обходен маршрут. Вероятно колите ще се отклоняват още от околовръстното по другите входове в Пловдив - Асеновградско шосе и ул. "Димитър Талев".  Кога ще стане това, засега не е ясно, защото строителите не са приключили работата на западното платно. А и според Маргарита Попиванова проектът за смяна на ВиК тепърва се съгласува. Водопровод и канализация ще се подменят частично, в отделни участъци, обясниха от общината. Разходите са включени в цената на обществената поръчка. 

 

"Европейски пътища" са изпълнили досега няколко големи обекта по договор с Община Пловдив. Сред тях са надлез "Скобелева майка", северното платно на бул. "Христо Ботев" от бул. "Н. Вапцаров" до Централна гара, ул. "Беломорска". Крупна поръчка беше възложена на фирмата за ремонтите в квартала между бул. "Кн. Мария Луиза" и бул. "Шести септември" с парите по оперативната програма "Региони в растеж". 

 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

тираджия

тираджия

24.08.2019 | 18:22

Ъ, туй пиче на европеските пътищъща ли гу намерите ва ? Мъ многу йе утракану , баси пичката, струи ли струи , ма можи да е гаджи на Мамин , сигур.

Отговори
0 0
dii

dii

22.08.2019 | 09:27

Безхаберие, мърлящина и престъпност

Отговори
5 1
Ххх

Ххх

22.08.2019 | 08:53

Досега три месеца си чешеха топките от тая фирма. Със сигурност няма необходимата техника, а са хванали няколко обекта.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?