49
Следвайте ни

ЕВН Топлофикация: Аварията е голяма, продължаваме да работим

viber icon

Нормалното функциониране на парното и топлата вода в Пловдив частично е възстановено за абонатите в района на Областна управа и в ЖР Тракия. Продължава да има клиенти с нарушено топлоснабдяване в районите Централен, Северен и Западен, където дейностите зависят от локализирането на авариралите участъци от мрежата и достъпа до тях. Това съобщиха от ЕВН Топлофикация преди минути. Локализирането се извършва посредством секвестиране (изолиране) на отделни участъци от топлопроводите, което изисква определено техническо време. Припомняме, че вчера голяма авария остави пловдивчани без парно и топла вода. Причината е била повишено налягане в мрежата.

Екипите на EVN Топлофикация продължават възстановяването на топлоподаването към свои клиенти в Пловдив. В компанията има създадена организация за осигуряване на необходимата техника и екипи, които да работят по възстановяване на засегнатите участъци при тяхното локализиране, което продължава и към момента, уверяват от ЕВН Топлофикация. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Иван Иванов

Иван Иванов

12.11.2021 | 07:55

И тук както навсякъде неправоверните коментари се затриват!

Отговори
1 0
Георги

Георги

11.11.2021 | 20:14

Колко е необходимо да си (не)кадърен, за да направиш такъв масивен хидравличен удар и да си гръмнеш цялата мрежа??? И това в ЕВН, дето претендира за високотехнологична компания. Е, колеги, излагате се!

Отговори
3 0
Иван Иванов

Иван Иванов

12.11.2021 | 07:51

На много места тръбите в мрежата са на по около 40 години! Преди когато отоплителните инсталации бяха от смесителен тип налягането на подаваната от ТЕЦ-а мрежова вода по задание от диспечер стигаше и до 10-11 бара, а сега стига до 5-6 бара и до там! Лятото се държеше температура 65-70 градуса на подаваната вода, а сега цяло лято е 85 градуса заради "кулъри", "чилъри" ..... ! Заради големи стратегически консуматори правят големи загуби по топлопреносната мрежа и като резултат много домакинства се отказват от "топлата вода" на ТЕЦ защото през лятото цената на кубик става много висока! Комбинацията от стари тръби, зле обучен и психотероризиран персонал водят до такива резултати! Да усвояваш едни европари за строеж на нови трасета в топлопреносната мрежа, докато съществуващите са в трагично състояние е сепуку в дългосрочен план! Същото важи за договорите с големите стратегически клиенти - заради тях губят много малки клиенти! Да не споменаваме газовата турбина, която трябваше да замени старата класическа когенерация с парни котли и турбини и се троши за месец работа поради това, че работи на няма и 30% от капацитета си! Сега се въвежда в експлоатация чисто нова когенерация и няма да кажат какво точно се е объркало! Ще се спотайват като гугутки на нисък клон! Добре че глобалното затопляне и зимата още не е започнала!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?