Следвайте ни

Ето защо избраха "Колодрума" за полева болница

viber icon

Решението за учение и разгръщане на полева болница в спортната зала "Колодрума" е на Националния кризисен щаб и на Министерството на отбраната. Това каза кметът Здравко Димитров в отговор на репортерския въпрос защо  не е предпочетена   една от палатите на Международен панаир, които са много по-удобни  като разположение и са отдалечени от жилищните сгради.

Ние сме в условията на  извънредното положение и решенията на Щаба не подлежат на коментар, подчерта Здравко Димитров. Той увери, че Община Пловдив ще окаже максимално съдействие според възможностите.

Вероятно залата е избрана по примера на София, където полевият лагер вече е разкрит в "Арена Армеец".  Пловдивската зала е общинска, докато панаирът е с мажоритарното участие на бизнесмена Георги Гергов, въпреки че именно той направи голямото дарение за създаване на лаборатория в Пловдив.

За "Колодрума"  няма да се плаща наем, но в сградата е монтирана много скъпа енергосистема. Неудобен е и достъпът до сцената, където се предполага, че ще се нареждат леглата и оборудването. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Инж. Тотев

24.03.2020 | 22:28

Ами да има да се използва за нещо. То толкова пари се окрадоха покрай тая жалка дупка че трябва някакво оправдание. Дори частично... ;)

Отговори
0 0

БЕЗЦЕННА СТРАТЕГИЯ НА МАМИНИЯ

24.03.2020 | 12:44

АШКОЛСУН МАМИН.ЕЙ СЕГА СЕ РАЗБРА "ГЕНИАЛНАТА" ТИ МИСЪЛ.СЛЕД КАТО УНИЩОЖИ БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА СИ ИМАЛ ПРЕДВИД КОЛОДРУМА ДА ПРАВИШ БОЛНИЦА. ГЕНИЙ, МАШШАЛЛА.

Отговори
2 1

Фен ботевист

24.03.2020 | 12:21

Защото гражданите и лекарите на Пловдив писаха, писаха да не чакат, както чакаха с лабораторията, а да видят в София как стана с Арена

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?