Следвайте ни

Ето защо избраха "Колодрума" за полева болница

viber icon

Решението за учение и разгръщане на полева болница в спортната зала "Колодрума" е на Националния кризисен щаб и на Министерството на отбраната. Това каза кметът Здравко Димитров в отговор на репортерския въпрос защо  не е предпочетена   една от палатите на Международен панаир, които са много по-удобни  като разположение и са отдалечени от жилищните сгради.

Ние сме в условията на  извънредното положение и решенията на Щаба не подлежат на коментар, подчерта Здравко Димитров. Той увери, че Община Пловдив ще окаже максимално съдействие според възможностите.

Вероятно залата е избрана по примера на София, където полевият лагер вече е разкрит в "Арена Армеец".  Пловдивската зала е общинска, докато панаирът е с мажоритарното участие на бизнесмена Георги Гергов, въпреки че именно той направи голямото дарение за създаване на лаборатория в Пловдив.

За "Колодрума"  няма да се плаща наем, но в сградата е монтирана много скъпа енергосистема. Неудобен е и достъпът до сцената, където се предполага, че ще се нареждат леглата и оборудването. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Инж. Тотев

Инж. Тотев

24.03.2020 | 22:28

Ами да има да се използва за нещо. То толкова пари се окрадоха покрай тая жалка дупка че трябва някакво оправдание. Дори частично... ;)

Отговори
0 0
БЕЗЦЕННА СТРАТЕГИЯ НА МАМИНИЯ

БЕЗЦЕННА СТРАТЕГИЯ НА МАМИНИЯ

24.03.2020 | 12:44

АШКОЛСУН МАМИН.ЕЙ СЕГА СЕ РАЗБРА "ГЕНИАЛНАТА" ТИ МИСЪЛ.СЛЕД КАТО УНИЩОЖИ БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА СИ ИМАЛ ПРЕДВИД КОЛОДРУМА ДА ПРАВИШ БОЛНИЦА. ГЕНИЙ, МАШШАЛЛА.

Отговори
2 1
Фен ботевист

Фен ботевист

24.03.2020 | 12:21

Защото гражданите и лекарите на Пловдив писаха, писаха да не чакат, както чакаха с лабораторията, а да видят в София как стана с Арена

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?