Следвайте ни

Ето от коя детска градина в Пловдив е заразената с COVID-19 готвачка

viber icon

Готвачката с положителна проба за коронавирус в пловдивска детска градина работи в Общностен център на ул. "Вратцата" в район "Източен" и ЦДГ "Щастливо детство", която е свързана с него, научи "Марица". 24-има от 26-имата служители на центъра са тествани за COVID-19. PCR-пробите им са отрицателни.

Изключение правят две жени, които не са ходили на работа от десетина дни. Едната от тях е рехабилитатор в комплекса. Има съмнения, че и двете са свързани с пасторите на евангелистката сбирка, от която пламна огнището в Перущица.

Служителките са уведомени, че трябва да се тестват за COVID-19 и само ако пробите им са отрицателни, да се върнат на работа.

Както "Марица" първа съобщи снощи, готвачка в кухнята на детска градина в пловдивския район "Източен" е дала положителна проба за  COVID-19. Пробата е взета в сряда, а вчера е излязъл положителният резултат от теста. 

Всички отговорни институции са уведомени за случая. Още вчера са проверени контактите, които жената е имала и кога за последно е била на работа. 

Случаят в "Източен" все още не е потвърден официално, но хората от персонала са предупредени за проблема.   

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?