46

Ето причината за аварията в "Източен", пускат водата до часове

До ранния следобед водата в район „Източен“ ще бъде пусната. Както "Марица" писа, днес жителите на района останаха без питейна вода. Причината са проблеми при полагането на нов тръбопровод в рамките на ремонтните дейности в кв. „Гладно поле“.

Подключването на новия етернитов тръбопровод на улица „Гълъбец“ към съществуващия чугунен по улица „Богомил“ се е забавило заради липсата на съосие.

„Старият тръбопровод е с диаметър ф300, докато новият е с ф400, което е причината за изрязването на част от чугунените тръби и монтирането на адаптер, за да успеем да осъществим връзката“, заяви ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров. Той увери, че до ранния следобед дейностите по ремонта ще са приключили и водоподаването ще бъде възстановено.

Заради сложната процедура по подключване на тръбите, от „Водоснабдяване и канализация“ са прекъснали водоподаването в целия район „Източен“, с  изключение на квартал „Столипиново“.

„Не бях уведомен от фирмата изпълнител на ремонтните дейности, че предстои спиране на водата в района. От ВиК също не ни предупредиха, за да подготвим жителите. Искам да благодаря на директора на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев, който реагира много бързо и предостави две водоноски, които са разположени на улица „Радко Димитриев“ 13 и на улица „Месемврия“, за да имат вода все пак хората в района. От ВиК също предоставиха една водоноска, която е в района на ремонтните дейности“, коментира кметът на „Източен“ Иван Стоянов.

От „Чистота“ уточниха, че водоноската на улица „Месемврия“ ще остане при нужда до 19:30 часа, за да могат жителите на „Източен“ да си заредят вода. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Таня

Таня

29.06.2022 | 16:54

Търся млад адвокат да осъдя ВиК и общината за причиненото неудобство и щетите, за безхаберието. Само така ще се научат как се правят нещата.

Отговори
1 0
Таня

Таня

29.06.2022 | 15:24

МАРИЦА и вие спите! Чак сега ли се помества коментар защо няма вода, и той преписан от трафик нюз! Вместо с главни букви на първа страница да прочетем че няма да има вода!

Отговори
4 0
Денка

Денка

29.06.2022 | 15:20

Кога ли пък е имало връзка между разните институции, този не уведомил онзи , онзи пък спал …. Тя всичката ни е такава! В тези горещини да оставиш толкова голяма част от населението без вода не за час, не за два, а за два дни е ПЕСТЪПЛЕНИЕ господа управляващи. Но какво пиша? В момента все още няма вода! И в магазините няма вода изкупихме я!

Отговори
5 0
Sok

Sok

29.06.2022 | 15:03

Безхаберници! Хиляди са без вода, а те дремят. Поне да бяга уведомили хората, че ще се спира водата, та да си напълнят... Докарали някакви вмирисани водоноски, дето с тях поливат дърветата по велоалея "Толстой"...

Отговори
5 0
Жоро

Жоро

29.06.2022 | 14:20

Пълни некадърници. Почти през ден няма вода. На обектите няма работници. Дано ги хвани инфлацията за да се увеличат.

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?