46

Ето кога започва основен ремонт на Рогошко шосе СНИМКИ

Още напролет може да започне основен ремонт на Рогошко шосе, информира заместник-кметът по строителство и инвестиции в Община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в участъка от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив, има готов технически проект.

Райчев провери как е извършена частичната рехабилитация на най-износените участъци на пътя, които по настояване на кмета Здравко Димитров бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в спешен порядък 50 хиляди лева.

„Наясно сме, че с това частично преасфалтиране не се решава проблема с Рогошко шосе. Той може да бъде цялостно обновен с Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ) между общините Пловдив и Марица, в чиито землища попада трасето. Такъв проект е залегнал с предимство и в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО). Това обаче ще стане възможно едва през следващия програмен период, когато проекти между две и повече общини ще са с приоритет“, заяви заместник-кметът Райчев.

Заради тежкото експлоатационно състояние на пътя и по настояване на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде извършен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт.

„Понеже този път, който е важна входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно движение, в проекта е предвидено да се усили конструкцията на пътя, за да поеме интензивността на движението и товара на тежките машини. Ще бъдат изградени тротоари в урбанизираната територия, улично осветление, ще бъде положена вертикална и хоризонтална маркировка“, поясни още Пламен Райчев.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
РЕВИЗЗЗИЯ *------ОБЩИНА ПЛОВДИВ

РЕВИЗЗЗИЯ *------ОБЩИНА ПЛОВДИВ

18.01.2022 | 21:45

ТОЯ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ПИШЕ ОСТАВКАТА КОЛКОТО МОЖЕ В ПО КРАТЕН СРОК ОТ НЕГО РЕМОНТ НЕ ЩЕМ СТАВА ВЪПРОС ЗА БАЙ ЗДРАВКО ДИМИТРОВ *--------------ЗА НИЩО НЕ СТАВА ..... ДАЖЕ И ЗА ЧОБАНИН...........

Отговори
4 1
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

18.01.2022 | 16:43

1. Дали са 50 хил. за 6 кръпки по 50 кв. м., т.е. около 300 кв.м. Това прави цена на кърпене от около 170 лв. на кв.м. Работата беше буквално 2 дни. За един камион, един валяк и 4 работника фирмата е прибрала за 2 дни 50 хилки. 2. За пореден път намесват община Марица. Тя няма нищо общо с този път и дори е сложила табела заради това до екарисажа. Никакъв съвместен проект не може да стане. Това прах в очите на балабурниците, т. е. в нашите. 3. Единственото решение е 10-те милиона подсигурени за излишния, скъп и техически много туден пробив при водната палата да бъдат пренасочени към належащия от десетилетия ремонт на Рогошко шосе. Но това вманияченият кмет няма да допусне.

Отговори
6 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?