Следвайте ни

Ето как ще изглежда хеликоптерната площадка на УМБАЛ "Св. Георги"

viber icon

УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив има готов проект за модерна хеликоптерна площадка върху многоетажен паркинг, става ясно от инвестиционното намерение, подадено в РИОСВ-Пловдив. Екоинспекцията трябва да се произнесе нужно ли е да се прави ОВОС /Оценка за въздействие върху околната среда/ преди строителството да започне.

Функционалното съоръжение с естакада и топла връзка към Спешно отделение ще бъде построена на мястото на съществуващия открит паркинг за служители в базата на болницата и ще е с обща застроена площ над 20 404 квадратни метра. Той ще може да поеме 600 коли и ще осигури лесен и бърз достъп на колите на  служители, пациенти и придружители до основните подходи към болницата. 

Инвестиционното предложение предвижда изграждане на сграда, представляваща отворен гараж с три покрити нива и използване на покрива като четвърто ниво за паркиране. Хеликоптерната площадка ще се разположи над двулентова спираловидна рампа на сградата като естествено нейно продължение и ще е издигната на 12.2 метра от терена. Местоположението на площадката е в зоната, която е най-отдалечена от сградата на болницата, за да осигури безопасен заход, свободен от препятствия .

Изграждането на хеликоптерната площадка в базата на УМБАЛ “Св. Георги“ ще разшири възможностите за оказване на специализирана медицинска помощ, като гарантира  въздушен превоз на тежко пострадали пациенти от зона на инциденти, аварии и бедствия до болницата,  за осъществяване на спасителни операции. Също така въздушен превоз на пациенти за трансплантиране до други болници в случаите на наличност на донорски органи, обясняват в инвестиционното намерение от болницата. 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

гагарин

гагарин

06.04.2021 | 09:54

А хеликоптер ????

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?