Следвайте ни

Ето как ще е вече със спортните бази в Пловдив

viber icon

Петър Зехтински, шеф на Дирекция "Спорт и младежки дейности":

По-малко шефове, повече свършена работа

Вливането на спортната база в активите на "Жилфонд" е административно решение, с което се спестиха средства за заплати на служителите от "Пловдивспорт". Но не съм уверен, че беше за доброто на пловдивския спорт.

Нямаме проблеми с колегите по текущи ремонти, но нещата стават малко тромаво. Имаме различни ресорни шефове и се изискват повече разрешения за каквато и да е поправка.

Всъщност искам да кажа, че има и лека заблуда у част от родителите на спортуващите в града деца. Преди време имахме проблем със залата по художествена гимнастика на стадион "Пловдив". На среща с родителите се чуха упреци към нас и колегите от "Жилфонд", че не сме били осигурили отопление в залата. Не е нормално обаче да се събират месечни такси по 50 лева за всяко трениращо дете и от тях да не може да се задели сумата, с която да се покрият разходите за отопление. 

 

Кметът Здравко Димитров:

Няма да даваме нищо даром на клубовете

Искам да кажа на всички, които се надяват Общината да дава даром база на спортен клуб, че са в дълбоко заблуждение. Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров по време на пресконференцията по повод напускането на поръчката за довършването на стадион "Христо Ботев".

"В стадионите на Ботев и Локомотив ще бъдат вложени десетки милиони и ние като местна власт не можем да не се интересуваме как ще се стопанисва базата. Когато стадион "Христо Ботев" бъде довършен до ниво мачове от efbet лига, ще видим по какъв начин той ще бъде стопанисван.

Виждате това са около 53 милиона лева, така че ще държим те да не са хвърлени на вятъра. Ще решим по какъв начин клубовете ще получат стадионите, но на първо място ще се водим от интереса на всички граждани на Пловдив, затова няма да правим компромис", категоричен е градоначалникът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?