Следвайте ни

Ето как работи "зелената" приемна в "Тракия" СНИМКИ

viber icon

Първата в Пловдив  "зелена" приемна заработи днес в "Тракия". Идеята на  районния кмет Костадин Димитров да изслушва граждани на открито, където не е задължително  да се слагат  маски, беше посрещната с одобрение от десетина желаещи да го видят лично.  Дори и уличната котка се качи на специално измайсторената пейка, на която райкметът си приказваше преди обяд с жителите на "Тракия" в приятелска обстановка. Котето се настани в скута на Костадин Димитров, все едно е нейният стопанин. 


Петър Василев, който живее в блок 35,  благодари,  че за два часа, след като  е подал сигнал, са възстановили уличното осветление. А след това разказа, че по главната алея на "Лаута" с бясна скорост препускат  тийнейджъри с велосипеди. "Могат да блъснат малко дете, защото алеята се ползва от  пешеходци.. За малко вчера щеше да стане инцидент", описа Петър Василев.  Според него контролът трябва да се засили, освен това е необходимо  този казус да се регулира с общинска наредба.

Любомир  Линков   пък сподели, че не му допадат тротоари от бетон и попита  кога ще се  реконструира пространството пред блок 148 А, където  са махнати гаражите, и в момента е прахоляк, камъни и самораслеци.  Костадин Димитров му обясни, че  настилките от бетон се правят два пъти по-евтино и два пъти по-бързо, а и се отличават с по-голяма здравина.

"Работим вече няколко години по микрорайони, ще видя на място как е при вас, но всичко зависи от средствата, с които бюджетът разполага", отвърна Димитров. и допълни, че всеки път , преди да започне ремонт, пита живеещите в блокове как да бъде направен. "В блок № 109, пред който в момента се работи, хората са доволни", каза районният кмет.  Пред блока е ходил да се срещне с граждани след 21 часа.

 Линков, който работи в Индустриалната зона около Раковски  постави и друг въпрос  - за окаяното състояние на околовръстния път.  За реконструкцията му се чака държавно финансиране от АПИ. "Успяхме да асфалтираме "Цар Симеон" със средства от общината, правим всичко възможно", отбеляза Костадин Димитров.

Иван Христов пожела  да се сложат знаци или табели  специално за  деца и тийнейджъри, които карат велосипеди и преминават, без да се оглеждат през булеварди на пешеходните пътеки,   защото светофарът свети в зелено. Карат обаче  много бързо и не виждат,  че  в същото време  има коли, които правят ляв завой и могат да ги блъснат.  "Опасно е и може да стане беля", предупреди  загрижено мъжът. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Реджеп

Бай Реджеп

20.05.2020 | 16:23

Поредното много "УМНО" съобщение на Кмета на Тракия който иначе от много години живее в Белащица. Иначе навсякъде се хвали че Тракия е най-добрия район за живеене а той от както стана кмет на района избяга от там. Защо не живее в най добрия район а в Белащица .Говори се и че няма висше образование . .Помолете го от Марица да ви покаже дипломата за висше. В другите райони на Пловдив е подобно положението май .

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?