Следвайте ни

Ето как авариите на ВиК-Пловдив помпат сметките за вода СНИМКИ

viber icon

Питейна вода се лее четвърти ден в пловдивския район "Южен", алармират читатели на "Марица". Цяло езеро се е образувало  на кръстовището на улиците "Стефан Стамболов" и "Славееви гори". Вчера ремонтна група на ВиК уж трябваше да отстрани аварията, заради което съседните блокове бяха на сухо почти през целия ден. Според читателите ни обаче водата продължава да изтича и след намесата на майсторите, а на улицата е оставен поредният лошо зарит изкоп. Хората от квартала са го обозначили с пластмасово корито и сигнална лента, за да не пропадне някоя кола в ямата.  


Район "Южен" е известен с непрекъснатите аварии, в които се губят стотици кубици вода. Сметката, естествено, плащаме всички ние. 


ВиК Пловдив е шампион в пилеенето на питейна вода. Според справките държавното дружество добива годишно над 50 милиона кубика, а доставя на клиентите си около 20 млн. Една част от ценната течност се губи в тръбите и непрекъснатите аварии, а  друга отива в чешмите, но от ВиК просто не успяват да си съберат парите от некоректните потребители.   


Според справката в сайта на ВиК-Пловдив в момента в Пловдив няма проблеми с аварирали тръби. Вчера обаче екипите са работили на 20 места - 6 в града и 14 в областта.   

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мария Вълкова

Мария Вълкова

01.03.2021 | 12:46

А какво ще кажете за още "по-хубав" вариант. Става въпрос за ул. "Волга" 20 и 22. Повече от 3 години вода тече в основите на къщата ви, по двора и по улицата и по стените пълзи влага. Специалисти от общината предположиха, че е подземна река. Само че когато спрат водата, за да отстранят поредната авария, спира да тече и у вас. Проблемът е нерешим - не помагат никакви жалби - нито до ВиК, нито до районното кметство, нито публикации във вестници. При отстраняване на една от авариите (естествено неофициално и "на шега" ) един от служителите ни посъветва да си купим апартамент на трети етаж. Тогава вече нямало да имаме такъв проблем. Нямали пари за инвестиции, защото била ниска цената на водата, толкова много аварии имало, че не смогвали...... Докога извинения!? Да не започвам с това колко са ефективни при отстраняването на авариите - пет човека отвън гледат как един в дупката отстранява аварията... Това е престъпно бездействие! Знаете ли дали някой в града е водил дело срещу ВиК Пловдив и дали ги е осъдил?

Отговори
0 0
само че

само че

27.02.2021 | 20:05

водата в България е безплатна! Плаща се такса за поддръжка на водопреносната мрежа. Така че за тези кубици, които изтичат, няма защо да се притеснявате!

Отговори
3 2
Юлия

Юлия

27.02.2021 | 15:10

В кв. Съдийски сме на системата- днеска има, утре няма. Независимо от аварията тя задължително се отстранява до към 15,30. Сами си направете извод защо?

Отговори
6 3
мултимилионери

мултимилионери

27.02.2021 | 10:44

Това е така от години! Само по бул. Ал.Стамболийски колко са били авариите за последнмите 9 години, вероятно е рекорд за "Гинес"! На този фон, шеф на ВиК продължава да е приятелят на Тотев, С. Николов. А шефовете на ВиК в 28-те дружества в страната получават месечно 10+2 минимални работни заплати! На месец! Далаверите при ремонтите и отклоняването на вода за"наши хора и фирми" не влиза в статистиката!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?