Следвайте ни

Ето го най-гениално поставения климатик в Пловдив СНИМКИ

Климатикът, който може да спечели награда за най-оригинално поставяне, е кацнал над един от таванските прозорци на сградата на Община Пловдив. Бялата машина отдалеч изглежда като тонколона и внимателно е закрепена именно там, защото зданието е паметник на културата и по фасадата е забранено да се слага каквото и да било. Неокласическата сграда на Общината е завършена по проект на арх. Недялко Нешев през 1914 г. Всяка намеса по фасадата й би могла да  донесе на стопаните глоба от хиляди левове.

Климатикът става повод за коментари от страна на минувачите, които не спират да му се удивляват. Според някои мястото му не е там, тъй като при по-силен вятър би могъл да падне и „да направи беля“. Други пък твърдят, че е добре закрепен, тъй като му се наслаждават дълги години.

След толкова много бури и дъждове, които минаха през Пловдив, едно е ясно: климатикът вятър го вее на кафяв свод и всичко му е наред.

Габриела Лазарова

Редактор

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?