Ето го корниза, който за малко да убие трима на сцената(СНИМКИ)

Металната чига ударила двама в главите, един в кръста, докато подготвяли декорите на "Почти представление"

Това е фаталната чига, която за малко да убие трима сценични работници днес. Marica.bg единствена притежава кадър от инфарктното място.

Тежката чига - метална тръба, някои я наричат корниз, се стоварила точно когато тримата сценични работници работели край декорите за спектакъла "Почти представление" на Младежкия театър.

 

Чигата била във въздуха и изведнъж рухнала върху тримата. Инцидентът се случил в 12,09 часа по обед.  Двама от пострадалите са ударени в главата, един в кръста.

 

Най-тежко е състоянието на сценичния работник Чавдар Мустакерски. И тримата са откарани спешно в неврохирургиите. Прави чест на Бърза помощ, че пристигна 5 минути след инцидента, коментираха хора от залата. 

 

Веднага на мястото на инцидента са пристигнали дознатели, инспектори от НОИ, Инспекцията по труда.

При разпитите на работниците изникнали няколко версии, научи Marica.bg. Според едни причината за срутването е в повреда на спирачката, други смятат, че при този механизъм няма как да се използва спирачка.   

Все още никой не може да каже каква е причината да се откачи тежкия железен корниз-чига.

Как реагираха представители на местната власт четете след малко в Marica.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
менда

менда

16.09.2013 | 21:04

Абе вие много сте наивни . сакън , маминия не е виновен .Виновен е пак славчо атанасов . той нарочно го направи да злепостави нашия кмет - слънцето на пловдив

Отговори
0 0
съседите

съседите

16.09.2013 | 20:18

След като се гавриха с нас цяла година,дадоха Акт 16,въпреки жалбите ни до Община Пловдив,ДНСК,РЗИ-бивше ХЕИ,ПловдивИнвест,Общински Съвет и т.н.Дори вестник Марица публикува няколко пъти наши сигнали.Точно събирахме цялата документация за Прокуратурата,сега ще добавим и това.Лично Кацарски,Тотев,Менда Стоянова са запознати,че НЯМАШЕ никакви проби и проверки-по закон трябва да са 72 часа,3 денонощия.Това са хора,чиито морал е най-малкото странен и несъвместим с длъжностите,които заемат.РЗИ до последно отстояваха закона,но накрая и на тях им свиха перките \"отгоре\".Скоро ще се видим в съда,както и ще запознаем и други медии с проблема.Но би следвало тези хора да отговарят персонално.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?