Следвайте ни

Етно Фест превзема Стария Пловдив

viber icon

PULDIN ETNO FEST за първи път ще събере в града под тепетата творци от най-различни националности, давайки им шанса да представят най-впечатляващите традиции от своето изкуство. Балканските ритми и багри ще запленят жителите и гостите на Европейската столица на културата.

Пилотното издание на фестивала ще се проведе на 5 и 6 юли 2019 на Старинен Пловдив - Античния театър. В първата празнична вечер на ETHNO WORLD MUSIC, ще пеят както познатите на всички българи Деси Добрева и Нено Илиев, така и звезди от съседните държави: Monistra (Македония), GloBalKan и Марта Мавроиди (Гърция) и Gipsydelica (UK/България). Кулминацията на концерта ще бъде пловдивската студентска формация „Жарава“, която оглавява световни класации за етномузика.

Втората вечер, посветена на етно културата ще включва участието на обичаната Нина Николина, неповторимата етнобанда„Оратница“, мелодии звучащи от тъпани и гайди и още Para Hot Jazz & Hot Club De Plovdiv и „Чубрица“.

Освен музика, посетителите на Стария град ще могат да се докоснат до танците, ритуалите, кукерите, традиционните национални кухни, подправки, билки, аромати, както и арт базар.

На празника всички желаещи, жители и гости на Пловдив, без разлика на пол, възраст, етническа принадлежност и вероизповедание да съпреживеят емоцията му и уникалната културна програма. Фестивалът е част от официалната програма на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Билети за неповторимия с колорита си PULDIN ETNO FEST могат да се закупят в мрежата на Eventim.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?