1553

"Ергенът" Евгени Генчев: Монетата на славата има две страни, при мен плюсовете са повече

Пловдивският виртуозен пианист Евгени Генчев се превърна в мъжа на мечтите за хиляди жени, след като участва във втория сезон на хитовото риалити "Ергенът". Той е роден на 23 юни 1989 г. в града под тепетата. Музикант, композитор, педагог, актьор и писател, възпитаник на престижната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се чувства еднакво добре, когато свири за няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или пък застава пред филмовата камера.

Евгени е скромен, интелигентен, изумително талантлив, с ярко изявено чувство за хумор. Със сигурност животът му се промени след участието му в "Ергенът", където посочи Валерия за своя избраница. Името и творчеството му влязоха в ума на всички, а това му донесе допълнителен порив и възможност да демонстрира безграничния си талант. 

"В рамките на България спечелих по-голяма разпознаваемост. Това носи както своите позитиви, така и негативи. Има две страни на монетата във всяко едно отношение. От една страна, участие в подобно предаване привлича повече хора към това, което ти правиш, от друга страна, отлъчва пък други, защото може би в тяхното съзнание ти си герой на едно риалити шоу и те не могат да видят отвъд това. Но наистина ми донесе повече внимание, повече интерес от хората към всичко, което правя, към всичко, което ме интересува, което ме кара да се развивам и да продължавам напред", сподели Евгени пред "Марица".

Коментира още, че се е концентрирал върху положителното и не мисли за негативното, което носи участието във формат като "Ергенът". "Човек има контрол единствено над това, което той прави. Оттам насетне ситуацията е такава, каквато е. Винаги се гони хоризонтът, развитието, себеусъвършенстването, светлината. Защо да си тровим живота с другото?", разсъждава талантливият пловдивчанин.    

На въпрос дали споделя мнението, че Пловдив е люлка на талантите, какъвто е и самият той, Евгени посочи, че наистина се срещат все повече и повече хора от града в различните тв формати. "Забелязвам колко талант има покрай нас тук, в Пловдив. Това ме кара да се замисля как атмосферата, как мястото, където си, наистина се отпечатва върху теб. Имахме една дискусия навремето, когато още бях студент в Кралската музикална академия в Лондон, как повечето студенти китайци заради всичките интонации в техния език после имат абсолютен слух. Те чуват и познават всяка нота на който и да е инструмент, стига да има постоянна честота. По същия начин, бидейки в град, който е толкова богат и с хилядолетна култура, няма как това да не играе ключова роля", убеден е Евгени. 

Той сподели още, че специалната атмосфера под тепетата присъства в детските му спомени. "Който се докосне до Пловдив и енергията му, я търси отново. Той е част от нея, иска да я изпита". 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 42 оценки
3.4/5 от 42 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?