Следвайте ни

Ентусиасти правят карта на замърсените зони в „Мараша“

viber icon

Тур обиколка ще обедини активни и зелено мислещи граждани и организации в изготвяне на карта на замърсени пространства в квартал в центъра на Пловдив.

 „Разходката на Джейн“ ще обедини пловдивчани зад идеята за град #БезОтпадъци и ще обходи квартал „Мараша“, за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на квартала, намиращ се в самия център на града.  „Разходката на Джейн“ е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала.

Начинанието ще събере  хора, които искат да излязат от интернет и социалните мрежи и наистина да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Всички те ще направят обиколка на квартала и ще набележат зоните нуждаещи се от промяна.  Разходката ще се проведе в събота, 8 май, и е с начален час от 11 часа, а организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат.

Участниците ще поемат по следния маршрут: площад Съединение- Дондуковата градина - Читалище „Хр. Г. Данов“ - Храм „Св. Георги“ - Храм „Св. Харалампий“ - междублокови пространства, малко познати за мнозина, - градинката на Социални грижи, където турът ще премине в дискусия относно състоянието на обиколените зони, улици и междублокови пространства.

В кореспонденция с темите, по които работят организаторите от БГ Бъди активен, по време на разходката ще бъде направена карта с локациите в квартала, които имат нужда от почистване. След това картата ще бъде оформена с писмо и входирана към съответната администрация, за да може  да бъдат предприети мерки за почистване и реновиране на съответните занемарени зони.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?