46

Емилия Балталиева: Красотата е здраве и здравето е красота СНИМКИ

Не правим просто прическа, а подаряваме преживяване, споделя известната пловдивска стилистка

Ако е вярно, че красотата ще спаси света, сега повече от всякога си струва да пробваме. За пандемията, промяната и новото начало разказва пловдивската топ стилистка Емилия Балталиева.

„Пандемията промени живота ни. Спад в работата има във всички звена. Спазваме мерките за безопасност и приемаме толкова клиенти, колкото условията позволяват. Но мерките няма да отпаднат скоро, затова ще продължаваме да пазим преди всичко здравето на хората“, споделя тя и добавя, че самата дума „коронавирус“ те отвежда в един страховит свят. В него се чувстваш несигурен, сам и отчужден.

“Нормалната човешка реакция е страх, който замъглява здравия разум и води до униние. Като че ли в началото на пандемията имаше едно стъписване, животът забави своя ход и хората започнаха да обръщат внимание на нещата, които в забързаното ежедневие пропускаха”, описва старта на пандемията пловдивчанката. Добавя, че истински важно е общуването с близките.

 

За да оценим нещо, трябва да го изгубим

Рутината отпреди заразата минава в историята, но грижата за красотата е от особена важност по една много проста причина. „Не бива да допускаме стресът да оказва негативно влияние на живота ни. В салоните за красота ние не правим просто прическа, а подаряваме преживяване, даваме самочувствие на хората. Те не идват само от суета, а защото уважават себе си. Здравата и красива коса показва отношение към самите нас. Красотата е здраве и здравето е красота”, обяснява стилистката.

Хитът на сезона

Хитова тенденция за сезон есен/зима 2021-2022 е зашеметяващата вдигната на средна опашка коса, при която краищата са леко извити, създавайки концепция за свобода и дързост. За да се подчертаят овалът и чертите на лицето, идва на мода права коса, разделена на път, като може да е леко къдрава в долната част, съветва професионалистката.

Пикси мания

Новият сезон е идеален за експерименти. Късите пикси прически постигат този ефект. Дългата коса винаги се асоциира с женственост, когато е на пластове, има повече обем и изглежда по-жива. За по-официален стил пригладената коса с път настрани ще бъде актуална, както и висок небрежен кок, който е подходящ за всеки повод, дори и за ежедневието.

Бретонът актуален

Бретонът се завръща отново. Ако преди няколко години правият бе истински хит сред дамите, сега на преден план излиза къдравият. Той може да е плътен или пък на една страна, но вълните при него ще са сензация през 2022 г., разкрива Емилия.

Топли нюанси и цветове за дългокоските

Шоколад, меден, тъмен махагон, карамеленокафяв, златистокафяв са все модерни цветове за предстоящия сезон, обяснява пловдивчанката.

Актуални са средните дължини на прическите  - с преливащи топли руси нюанси, къдрави с обем, мокър ефект, извити вълни и друг стайлинг.

Съветите на експерта

Цветът, дължината на косата и прическата трябва да бъдат съобразени с формата на лицето и с тена. Това са много важни неща за постигане на перфектен краен резултат.

„Но аз бих посъветвала младите момичета да експериментират смело и да не се страхуват от промяната, защото всяко ново нещо носи различна емоция и преживявания“, препоръчва стилистката.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?